ЕП: Прецртале Швајцарску, сљедећа је Словачка!

Озбиљне су! "Сада ћемо да се припремимо у наредна три дана. Морамо да идемо на победу, јер нас чека двомеч са Русијом", рекао је селектор женске рукометне репрезентације Љубомир Обрадовић.

Остали спортови 27.09.2019 | 22:15
ЕП: Прецртале Швајцарску, сљедећа је Словачка!
Женска рукометна репрезентација Србије победила је у Краљеву Швајцарску са 35:23 (17:11), у првом колу квалификација за Европско првенство 2020. године.

Србију је предводила Гордана Поп Лазић са седам голова. Швајцарска је повела са 2:0, али је од тада српски тим преокренуо и из минута у минут увећавао предност, прво на 10:2, затим на 14:6, док се у последњих десет минута утакмице ушло резултатом 30:20.

Селектор Србије Љубомир Обрадовић рекао је да се екипа добро припремила за утакмицу. 

"Честитам Швајцарској на финој и борбеној представи и добро вођеној, дисциплинованој екипи. Имали смо меч с њима у Шпанији, где смо у првом полувремену имали проблема, тако да смо се добро припремили за меч. Знали смо да ће играти са седам играчица у пољу. Девојке су поштовале тактику, биле су дисциплиноване", рекао је Обрадовић, пренео је Рукометни савез.

У другом колу Србија ће играти против Словачке, у недељу од 17 часова у Хлоховецу. 

"Словачка је врло озбиљан противник, биле су изједначене са Рускињама у једном моменту. Брза, полетна екипа. Сада ћемо да се припремимо у наредна три дана. Морамо да идемо на победу, јер нас чека двомеч са Русијом", рекао је Обрадовић и захвалио Краљеву на гостопримству и свима који су дошли на утакмицу. 

Репрезентативка Србије Јована Стојиљковић рекла је да је њена екипа оправдала улогу фаворита. 

"Водили смо практично од почетка. Спремили смо се јако добро, све задатке смо поштовали. Честитам екипи Швајцарске на борбеној и доброј игри. Ми идемо даље, спремамо се за Словачку и надамо се доброј игри и победи", навела је она. 

Селектор Швајцарске Мартин Албертсен рекао је да је Србија играла добру одбрану. 

"Млад смо тим, што сте и видели. Борили смо се, али нисмо успели. Повели смо 2:0, а од тада је Србија преузела контролу у игри. Разлог пораза су добра одбрана Србије и изванредни голмани који су били на нивоу", навео је он.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар