ЕП: Одбојкаши Србије у чуду након драме у 5 сетова!

Шта је ово било?! "Сад је јако близу кад стоји близу мене, али је јако далеко", рекао је Атанасијевић, који је меч са Украјином коментарисао "тик" уз пехар намењен будућем шампиону Европе. То умало да не буде Србија већ после четвртфинала.

Остали спортови 25.09.2019 | 21:30
ЕП: Одбојкаши Србије у чуду након драме у 5 сетова!
"Сад је јако близу кад стоји близу мене, али је јако далеко", рекао је Александар Атанасијевић синоћ у Антверпену, док је давао изјаву "тик" поред пехара намењеном будућем шампиону Европе у одбојци.

То, умало, да не буду наши одбојкаши већ после четвртфинала.

"Шта је ово било, заиста невероватна утакмица", додао је Бата, који је и сам био импресиониран игром Украјинаца, екипе која нас је одвела у мајсторицу и тек тада попустила.

"Украјинци су играли добро, али смо дозволили нашим претераним грешкама да буду још бољи. На крају је пресудило наше искуство, добили смо тај пети сет релативно лагано. У полуфиналу смо, заборављамо све што је до сада било, само нам треба та наша најбоља партија", додао је коректор репрезентације Србије.

Све наше медаље са ЕП:злато (2001, 2011)

сребро (1997)

бронза (1975, 1979, 1995, 1999, 2005, 2007, 2013, 2017)

После серије мечева у "малом Амстердаму", "орлови" селектора Слободана Ковача преселиће се у Париз на завршницу и, већ у петак од 21 час играти против домаће селекције, Француске.

"Видели смо како играју Французи, имамо срце, надам се да ћемо моћи да пружимо најбоље када је најпотребније", прокоментарисао је Атанасијевић, који је потом искритиковао и себе и саиграче за приказано у дуелу са младом екипом Украјине.

"Морамо да будемо свесни да оваквом игром не можемо да се надамо проласку у финале, морамо сви да играмо 30, 40 одсто боље. Знамо шта треба да чинимо. Одиграли смо можда најлошији меч на првенству, сигурно ћемо бити бољи, надам се да ћемо показати да смо прави играчи у Француској, у Паризу".

Двометраш из Београда захвалио се и нашим људима, који су на свакој утакмици у Антверпену били у дворани и гласно бодрили екипу.

"Прелепо је било играти овде, жао ми је што напуштам ову халу. Доста Срба, невероватна подршка, као да смо играли код куће. Надам се да ће и у Паризу бити наших људи, без обзира на то што ћемо играти пред 10-15 хиљада Француза", рекао је Атанасијевић.

Његови саиграчи Никола Петрић и Урош Ковачевић такође су били самокритични.

"Идемо домаћину Француској да играмо против њих. Пехар никад ближе, а никад даље. Има доста до њега да се дође, заиста. Даћемо све од себе, трудићемо се да играмо још боље и дамо све од себе да дођемо у то финале и борбу за само злато", рекао је Петрић, док се Ковачевић надовезао речима:

"Они су јако млада екипа и сви су је потценили, али нису уопште лоши и то ће у будућности да докажу. Ми смо стварно се намучили, били смо јако нервозни у неким ситуацијама и нисмо примали добро и на сервису смо мало заказали. На крају су наши најбољи сервери Атанасијевић, Лисинац и Петрић правили разлике и ту смо добијали сетове".

Наш примач сервиса оптимиста је пред највећи изазов на турниру. Сматра да ова репрезентација може много, много више.

"Узбудљива утакмица и наук за нас, зато што имамо много простора да играмо боље, ако смо добили јаког противника и били на оваквом нивоу онда можете да замислите колики нам је највећи ниво".

Француска - Србија, петак у 21 час, директно на ТВ Аренаспорт.

Резултати четвртфинала:

понедељак

Љубљана: Словенија - Русија 25:23, 25:22, 21:25, 25:21

Апелдорн: Пољска - Немачка 25:19, 25:21, 25:18

уторак

Нант: Француска - Италија 25:16, 27:25, 25:14

Антверпен: Србија - Украјина 21:25, 25:23, 25:22, 19:25, 15:9

Парови полуфинала:

четвртак

Љубљана: Словенија - Пољска 20.30

петак

Париз: Србија - Француска 21.00

Финале је у недељу у 17.30 у Паризу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар