ЕП: Срби срећни, али и реални након пласмана у 1/2-финале...

Са оваквом игром не можемо до медаље! Француска изгубила само сет на целом ЕП.

Остали спортови 25.09.2019 | 11:29
ЕП: Срби срећни, али и реални након пласмана у 1/2-финале...
Бориће се Србија за нову медаљу на Европском првенству за одбојкаше. После тешке утакмице, у којој су добрим делом били у подређној улози, пулени Слободана Ковача су ипак нашли пут до победе против Украјине (3:2), па ће се у петак са Француском борити за место у финалу.

Колико год били срећни због победе, остали су српски одбојкаши и довољно самокритични после Украјине. Свесни су Плави да ако понове ту игру, са јако лошим пријемом и самим тим слабом организацијом и реализацијом напада, тешко да ће моћи да парирају домаћину шампионата.

„Меч са Украјином је био претежак, али ми смо га учинили таквим, јер нисмо били та екипа какви смо били у првих пет утакмица. Ривал није имао шта да изгуби, ризиковао је и то му се исплатило. Важно је да смо добили, небитно да ли 3:0 или 3:2, али са оваквом игром не можемо да се надамо медаљи“, оштар је био Александар Атанасијевић после меча са Украјином.

Победа није занела ни Марка Подрашчанина. И он је свестан да је ово била најслабија партија Србије на Европском првенству, те верује да ће против Француске бити много боље.

„Показало се да је четвртфинале најважнија утакмица. Противник је играо растерећено, нисмо га потценили. Хвала Богу да смо отворили добро тај-брејк, велики смо успех направили. Ово треба да нам буде наук за убудуће, да под хитно на терену покажемо ко смо и за кога играмо“, поручио је Подрашчанин.

На другој страни мреже у полуфиналу биће Француска. Један од домаћина Европског првенства. У четвртфиналу је самлела Италију са 3:0, а Стефан Бојер је донео чак 25 поена. Свих седам победа са укупном сет-разликом 21:1 имају Триколори на овом шампионату. Биће чупаво...



Извор: моззартспорт

Фото: цев.еу

Коментари / 0

Оставите коментар