Ево у чему је тајна њеног заносног изгледа

8 трикова за шминкање које је користила Мерилин Монро.

Забава 22.09.2019 | 14:49
Ево у чему је тајна њеног заносног изгледа
Ни више од шест деценија након смрти, нико није инспирисао свет као Мерилин Монро.

Дуго пре Ким Кардашијан и њеног чувеног шминкера Мариа Дедивановића, ту је била њена најпознатија претходница Мерилин Монро и мушкарац који је био задужен за њен изглед Алан Вајти Шнајдер.

Пуне црвене усне и заносне очи. Да, за све то је био заслужан Алан, а Мерлинка је била само једна од његових познатих клијенткиња. Претходнице су биле Кетрин Хепберн, Дорис Деј и Ракел Велч.

Препорука за вас

Добро чуване шминкерске тајне: Жута сенка маскира капиларе, а ево шта наранџаста прикриваКим Кардашијан објавила слику без трунке шминке и показала лице са псоријазомЏесика Алба корак по корак показала како шминком постиже савршен тен и свеж изглед лицаА ако су ове жене веровале Шнајдеру, онда ћемо и ми.

Вазелин уместо прајмера

Веровали или не, ово је увек била Мерлинкина база пре нанођења остатка шминке. Обожавала је вазелин који је сматрала врхунском хидратантном кремом, а влажан и свеж изглед коже био је тајна њене младости. У комбинацији са руменилом боје брескве које је стално користила, вазелин би јој давао мекани изглед под светлима рефлектора.



5 различитих нијанси за контурисање усана

Тамније црвена на спољним угловима и светлије нијансе ка средини како би се направило привид пунијих усана. Све благо утапкајте и помешајте.

Кап уља за блиставе капке

Било да је у питању вазелин или кап кокосовог уља, Монро се клела у уље јер је сматрала да капци изгледају сексепилније када благо сјаје.

Трик за сенчење Грете Гарбо

Монро је овај трик звала "Око Грете Гарбо", пошто је звезда прва била та која је мешала белу сенку на капцима све до кости обрва и до унутрашњих углова како би додала више дубине.

Комбинација црног, браон и белог ајлајнера 

Шнајдер је користио комбинацију белог, браон и црног ајлајнера када је Мерилин Монро у питању - с белим би кренуо да вуче линију, наставио са браон, а пуну линију би извукао црним. Осим тога, на ивици ока је белом бојом цртао троугао како би јој очи изгледале још беље и мачкастије.



Користите руменило за контурисање носа

Да би обликовао нос Мерилин Монро, он би мало натапкао ружичасто руменило које је наносио са стране носа. Резултати - привид ужег носа.

Исеците вештачке трепавице на пола

Монро је желела да јој трепавице изгледају гушће и дуже, али да опет изгледају природно. Онда би Шнајдер исекао вештачке трепавице на пола и наносио их само на спољне углове очију.

Обликујте обрве

Иако је облик обрва врло индивидуална карактеристика, ако желите да вам лукови обрва буду као Мерлинкини, знајте да их је обликовала као кровове кућа, али да не буду превише оштри и шиљасти како би умањили висину чела.

(Телеграф.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар