Партизан "прегазио" Морнар у Клужу: "Ваљак" меље!

Партизан се у склопу припрема за нову сезону налази на турниру у Клужу. Убедљиво савладан Морнар из Бара, у недељу против победника дуела Клуж – Фенербахче.  Партизан јако у Румунији, Морнар одрађен са 17 разлике! Одлична игра екипе Андрее Тринкијерија.

Кошарка 15.09.2019 | 08:57
Партизан "прегазио" Морнар у Клужу: "Ваљак" меље!
Партизан и Морнар су током прошле сезоне АБА лиге имали два неизвесна дуела. Црногорски клуб победио је у Бару 97:94, да би се црно-бели реванширали у "Пиониру" 75:73.

Последњи меч, одигран на турниру у Клужу у склопу припрема за предстојеће сезону, не најављује нове узбудљиве завршнице. "Парни ваљак" убедљиво је победио Морнар 77:60 (21:14, 20:16, 18:9, 18:21).

Кошаркаши Партизана су већ на старту утакмице стекли предност, па је после 5 минута, резултат гласио 12:5, док је на истеку првог периода било 21:14 у корист црно-белих.

У другој и трећој деоници, црно-бели су наставили да увећавају предност која је током меча износила и више од 20 поена. У последњој четвртини, "парни ваљак" је одржавао предност и тако најавио недељно финале.

Барани су одрадили озбиљан посао у прелазном року. Екипу нису мењали Урош Луковић, Немања Врањеш, Вукота Павић, Радоје Вујошевић, Марко Мугоша, Иван Јеленић, Лазар Павићевић, а нови чланови постали су Дерек Нидам, Брендис Рејли Рос, Џејкоб Пулен, Дамир Маркота, Мирза Бегић, Милко Бјелица, Антабиа Волер и Сеад Шеховић.

Припремни период је специфичан, не треба увек гледати резултате, али утисак је да црно-бели за сада могу да буду задовољни како све функционише. После две победе у Пољској, црно-бели су сада и на припремном турниру у Клужу дошли до победе и то над Морнаром, екипом са којом ће играти у АБА лиги - 77:60 (21:14, 20:16, 18:9, 18:21).

Суштински победа Партизана није долазила у питање, црно-бели су константно дизали предност. Седам поена је било на крају прве деонице, 11 на полувремену, а трећа деоница је служила Партизану да се додатно одлепи и преломи утакмицу. Партизан је отишао добром игром на 20 разлике, па и преко, и ту се није постављало више питање победника.

Последња четвртина је била мало слабија за Партизан и тиме сигурно неће бити задовољни црно-бели, али свеопшти утисак је - позитиван.

Занимљиво је да ће ове екипе играти већ у трећем колу АБА лиге у Бару тако да је ово била добра припрема за црно-беле управо за ту утакмицу. Морнар је овог лета много уложио, довео је доста странаца, имена као што је Џејкоб Пулен, али то све барем на овом мечу није било ни изблиза довољно.

Тринкијери је на овој утакмици дао шансу младом центру Душану Милетићу који је имао неке добре потезе и закуцавања, као и Ђорђију Јовановићу.

Волден и Томас су били стандарно добри, обећавају и игре Јарамаза и опет расположеног Загорца, тако да у овом моменту Тринкијери може да буде врло задовољан како његова екипа изгледа.

Истакао је да жели да базира игру на одбрани, а његови пулени су то да нас испоштовали и нису дозволили Морнару да се поентерски искаже.

Видећемо да ли ће Партизан у финалу играти против Фенербахчеа Жељка Обрадовића или Клужа Душка Вујошевића, али како год, биће то занимљива утакмица.

Партизан и Морнар састаће се у оквиру АБА лиге 18. октобра у Београду, док ће у Бару играти 3. јануара 2020. године.

ПАРТИЗАН: Валден 12, Загорац 14, Јовановић, Гордић 6, Параховски 6, Јарамаз 10, Милетић 8, Величковић 5, Томас 8, Пејнерс 6, Мозли 2

МОРНАР: Павићевић, Рејли-Рос 5, Нидам 11, Пулен 7, Шеховић 4, Мугоша, Павић, Волер 13, Маркота 2, Вујошевић, Бегић 6, Луковић 12

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар