И ранг листа је јасна: Србија убједљиво прва!

Одбојкашице Србије после освајања Европског првенства је и на званичној ранг листи ЦЕВ на првом месту са скоро максималним бројем бодова.

Остали спортови 12.09.2019 | 12:07
И ранг листа је јасна: Србија убједљиво прва!
Женска одбојкашка репрезентација Србије одбранила је титулу првака Европе на првенству одржаном у Турској, а у уторак је објављена и нова ранг листа ЦЕВ. На табели европске одбојкашке конфедерације Србија је задржала водећу позицију са 298 бодова.

Колико је успех Србије велик најбоље показује податак да је на новој листи ЦЕВ максималан број бодова 300. У коначни збир рачунају се резултати на последња два Европска првенства, последње Светско првенство, као и Гран при или Европска лига 2017. године.

Србија је освојила по 100 максималних бодова на европским шампионатима, максималних 50 на Светском првенству које је освојила прошле године. Једина два поена Српкињама недостају са Гран прију пре две године, када је освојена бронзана медаља.

Ова листа само додатно потврђује доминацију нашег женског одбојкашког тима. На другом месту иза Србије сада је Италија са 286 бодова, што је велика предност имајући у виду да су Италијанке за бронзу у Турској освојиле само четири бодова мање.

На треће место је пала репрезентација Холандије, док се Турска подигла на високо четврто место. Топ десет чине и Русија, Немачка, Бугарска, Пољска, Белгија и Хрватска.

Ова листа ће играти велику улогу и приликом квалификација за Олимпијске игре у Токију наредне године. На то такмичење су се већ пласирале Србија, италија и Русија, а на квалификационом турниру у јануару 2020. године учествоваће осам тимова. Тих осам екипа ће се рангирати спрам ранг листе, изузимајући три већ квалификована тима.

То значи да ће седам преосталих тимова из ТОП10 учествовати на квалификационом турниру, као и Азербејџан, који је на 11. месту. Место одржавања квалификационог турнира још увек није познато.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар