Пронађена још једна бомба код РТВ дома

Након што је у четвртак на градилиштву у близини зграде РТВ дома у сарајевском насељу Алипашин Мост пронађена авиобомба и сигурно транспортована, директор Федералне управе цивилне заштите Фахрудин Солак потврдио је за Радиосарајево. ба да је пронађена још једна бомба на истој локацији.

Босна и Херцеговина 07.09.2019 | 14:54
Пронађена још једна бомба код РТВ дома
– На истој локацији као и прије неколико дана, највјероватније је ријеч о истој бомби истих габарита. Може бити ријеч о различитом упаљачу, јер и када се бомбардује користе се различити упаљачи – рекао је Солак.

Ситуација је нешто другачија него прошли пут додао је Солак и истакао да је сада бомба у земљи и да се види само горњи дио. 

– Велико је блато на овом локалитету након киша, па ће бити врло тешко радити на самом терену, али наше екипе су спремне и знају шта им је чинити – наводи Солак.

Процедура око еваукација и обезбјеђења простора је у потпуности иста, урађена је евакуација градилишта, викенд је па бројне фирме које се доле налазе не раде.

– У зависности од ситуације процијенићемо да ли ће се радити евакуација стамбених објеката у близни, али свакако ће сви бити упозорени – закључио је он.

(Радиосарајево)

Коментари / 0

Оставите коментар