Бројке кажу: Милуновић стуб Звездине одбране!

Одлични статистички параметри високог дефанзивца у европским мечевима овог лета!

Фудбал 08.09.2019 | 08:38
Бројке кажу: Милуновић стуб Звездине одбране!
Утисак навијача Црвене звезде је био подељен. Многи сматрају да Немања Милуновић у досадашњем току каријере у српском шампиону није достигао жељени ниво игре, док је део задовољан одрађеним послом, поготово у реваншу против Јанг Бојса. Ипак, оно што је јасно јесте да је искусни дефанзивац драстично подигао квалитет игре од повратка Милоша Дегенека на стадион Рајко Митић, па се најбоље издања бившег првотимца БАТЕ Борисова тек очекују.

Ипак, бројке, које је објавио клуб из Љутице Богдана, кажу да је Милуновић квлаификација одрадио на више него добар начин. Играч који је после Милана Борјана највише био на терену у овом евроском лету, иако је пропустио први меч са Јанг Бојсом због суспензије, имао је 88 посто тачних додавања из последње линије, тачније 422 успешна од укупно 481.

Високи штопер је био доминантан у дуелима, како на трави, тако и у ваздуху. Од укупно 122 дуела, дефанзивац црвено-елих добио је 84, а то је у просеку 69 посто. Када је у питању ваздух, Милнуовић је од укупно 79 дуела успешан био у 60, што је 76 процената. Ова бројка има посебну снагу, ако се зна да је 193 центиметра високи дефанзивац имао окршаје са озбиљним скакапчима.

Готово сваки пут када је Црвена звезда имала прилику да угрози противнички гол из корнера ту је био Милуновић. Шест пута су Звездини креативци пробали да упосле рођеног Чачанина, а он је успео пет пута да упути ударац ка голу противника. Ипак, ниједном није погодио.

Милуновић је у Црвену звезду стигао прошле зиме након истике уговора са БАТЕ Борисовим и до сада је одиграо 26 утакмица у дресу српског шампиона, уз један постигнути погодак и то против Младости из Лучана у полуфиналу Купа Србије прошле сезоне.

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар