Рома понудила нови уговор Коларову!

На још једну годину уз још једну опционо.  Два гола па нови уговор: Коларов је потребан Роми! Капитен репрезентације Србије би требало да буде награђен за добре партије на старту нове сезоне.

Фудбал 04.09.2019 | 18:51
Рома понудила нови уговор Коларову!
Александар Коларов ће у суботу увече повести репрезентацију Србије у можда и кључни меч квалификација за Европско првенство против Португала, а да ће ићи у додатно побољшаном расположењу има назнака из Италије.

Наиме, тамошња Газета дело Спорт открива да би капитен Орлова требало да добије нови уговор у Роми. Коларов има уговор са Вучицом до јуна 2020. године и после одличног старта сезоне, желе да осигурају место Србина у њиховом тиму.

Коларов ће у суботу против Португала одиграти 85. меч у дресу Србије, чиме ће се изједначити са Драганом Џајићем на 5. месту листе свих времена.

Он би током септембра требало да потпише продужетак сарадње до јуна 2021. године, али са опцијом за још једну годину.

Газета наводи да ће Коларов прихватити нови уговор, јер осим што му одлично иде у Серији А, допада му се и стил живота у Риму. Бројни медији су овог лета писали да су за бившег играча ОФК Београда били заинтересовани Интер и турски Фенербахче, али је питање колико су ти натписи били реални.

Коларов је био стрелац за Рому у оба овосезонска меча у Серији А. Прво је из слободног ударца маестрално био стрелац против Ђенове, да би потом против бившег клуба Лација био прецизан са пенала.

Он ће у новембру напунити 34 године, али га то не спречава да пружа квалитетне партије у дресу Роме. Од доласка у тај тим 2017. године, Коларов је постигао чак 13 голова у Серији А и Лиги шампиона.

Цело лето се помињало да би Александар Коларов могао да напусти Рому и то се није догодило све до самог краја прелазног рока. А овога јутра Газета дело Спорт пише о томе да је Коларов у центру пажње Роме. И да му Вучица нуди нови уговор. У питању је понуда на још годину сарадње, уз још једну опционо. 

Коларов је стигао у Рому 2017. године, а има уговор са Вучицом до јуна 2020. године. Дакле, он би ускоро врло лако могао да буде продужен до 2021. уз могућност да сарадња буде додатно продужена до 2022. године. Истичу италијански медији да је Рома оптимистична да ће Коларов прихватити понуду.

Коларов је током овог лета био велика жеља Фенербахчеа, турски медији су свакодневно бомбаровали вестима о потенцијалном трансферу српског интернационалца у редове турског великана. Спремио је Фенер Александру Коларову шест милиона евра на име двогодишњег уговора. Међутим, та понуда је одбијена. Такође, према писању појединих италијанских медија Фенербахче је касније био спреман да иде до осам милиона евра на име двогодишњег уговора. Али, Рома је за Коларова тражила 15.000.000.

Коларов је био и отворена опција за милански Интер, пошто га је у својим редовима желео Антонио Конте, али се ни то није реализовало.

Остаје да се види где ће Коларов играти убудуће, тачније на којој позицији, посебно ако остане у Роми још две године. Наиме, није никаква тајна да је Коларов који у новембру пуни 34 године жели да промени позицију и са левог бека се прешалта на штопера чиме би продужио каријеру јер је ипак лакше у центру где се мање трчи и мање троши. 

Можда и то буде део преговора, али једно је јасно: Рома жели да задржи Коларова.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар