Вучић поручује: Србији не треба признање Приштине

Предсједник Србије Александар Вучић поновио је вечерас у Медвеђи да је Србија одувијек била за договор и компромис око Косова, али не такав по коме би Срби изгубили све.

Србија 03.09.2019 | 20:09
Вучић поручује: Србији не треба признање Приштине
– Приметили сте у последње време нека офанзива на Србију. Сви би хтели да кажу нешто против наше земље. И сад кажу – желимо међусобно признање с Косовом. И видели сте – ћутим, не зато што ништа не бих имао да им кажем, али за такве имам само једно питање: Да ли стварно мислите да нам је много стало да нас привремена влада у Приштини призна на било који начин, нас који смо чланови УН, свих светских организација и институција – упитао је Вучић. 

Што не кажете поштено, додао је он, да је циљ да ви Срби, односно Србија, признате независно Косово, што то стављате у обланде, фолију да би тобож једни друге требало да признамо.

– Нама њихово признање не значи ништа. А мој одговор на све то је: ми смо увијек желели компромис и договор, желимо то и данас, али то да Срби и Србија не добију ништа, а да признају независно Косово да би нас Албанци признали – тај филм нећете гледати и Србија тако никад неће урадити. То сам им рекао много пута, али изгледа да нико не мисли или не жели добро да ме чује – каже Вучић.

(Тањуг)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Лаус_Гоца

03.09.2019 18:53

Србија нема потребе да признаје властиту територију. КиМ је заоставстина Цара Лазара, а не криминалне албанске болументе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јукит

03.09.2019 19:29

Реалност је тотално другација. Никакве ефективне контроле Србија нема над Косовом. Имају своју војску, полицију, правосуде, устав...све

Name

друзе

03.09.2019 19:56

И РС има све то сто косово има ето није војска али има Треци Пук Рс па онда је и РС дрзава

Name

@Друзе

03.09.2019 23:06

Па прогласите осамостаљење ако имате муда?!?!?! Кад све то имате, гдје је препрека да постанете држава? Хоћеш ја да ти кажем? Зато што би ваш покушај сепарације завршио фијаском и зато што би изгубили и ово што сад имате.Зато стално и говорите да треба у миру да се разиђемо.Ми пријатељу једва чекамо да се већ једном окуражите, па да завршимо више са овим препуцавањем.Али знамо и ми и ви да од тога нема ништа и да је прича о неустрашивим српским јунацима прича за малу дјецу.Од див српских јунака постадоше кукавице и једино гдје смијете још да ратујете је интернет, са тастатуром умјесто пушке у руци....

Name

Мрки

04.09.2019 12:18

Немој да се правис блесав правис се да ниста невидис и нецујес .

Name

БОБА

04.09.2019 06:26

НА САМОМ ПОЧЕТКУ ЊЕГОВЕ ВЛАДАВИНЕ НИЈЕ БИО ОВАКО АГРЕСИВАН.МОЖДА МУ ЈЕ ТО НАСЛЕЂЕНО.ПРЕВИШЕ ЈЕ НАВИЈАЈАО ЗА ЦРВЕНУ ЗВИЈЕЗДУ.ТАКО СЕ ПОСТАЈЕ АГРЕСИВАН.ДО ДУШЕ СВЕ НАМ ЈЕ УТАКМИЦА И КОЦКА.КО ДОБИЈЕ, ДОБИЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ