УСО: Бенчичева избацила Осаку! Прошла Дона Векић!

Швајцарска тенисерка Белинда Бенчич са 2-0 у сетовима је победила јапанску тенисерку Наоми Осаку.  УС Опен без шампиона: Уз Новака, испала и Осака! Јапанска тенисерка поражена у осмини финала УС Опена, гренд слема на којем је прошле сезоне побиједила Серену Вилијамс у финалу.

Тенис 02.09.2019 | 21:30
УСО: Бенчичева избацила Осаку! Прошла Дона Векић!
Белинда Бенчић и Наоми Осака сусреле су се недавно на Индијан Велсу када је Бенчићева убедљиво славила над Наоми Осаком резултатом 6:3, 6:1.

Њих две су се на УС Опену поново састале и то поново у осмини финала и поново је Бенчићева била боља, овога пута је славила са 7:5, 6:4 за сат времена и 28 минута игре.

Белинда је већ на самом старту направила брејк и најавила добар меч за себе. Међутим, Наоми је показала да није тек тако светски број 1 и вратила брејк Бенчичевој.

Није било изненађења нити брејкова све до 10. гема, када је Наоми Осака поново посустала и Бенчићева долази до брејка и вођства од 6:5 да би на свом сервису крунисала први сет.

У другом је швајцарској тенисерки био потребан само један брејк како би преломила меч и славила са 2-0 против светског броја 1 и то на другом америчком турниру.

У наредној рунди, Белинда Бенчић ће играти против Доне Векић, која је нешто раније савладала Немицу Јулију Гергес са 6:7, 7:5, 6:3.

Векићева је у другом сету при резултату 4:5 спасила меч лопту. Пласман у четвртфинале је њен најбољи резултат на гренд слем турнирима, а Дона је ове године победила Бенчићеву у трећем колу Ролан Гароса.

Новак Ђоковић неће бранити титулу у мушком синглу на УС Опену, а и у женском синглу добићемо нову шампионку!

Србин је у ноћи између недјеље и понедјељка предао меч Стену Вавринки због повреде, док је Наоми Осака неочекивано убједљиво поражена већ у осмини финала. Играчи из Швајцарске ове године били су кобни по браниоце титула...

Боља од прве играчице свијета била је млада швајцарска тенисерка Белинда Бенчић.

Меч осмине финала трајао је сат времена и 28 минута и завршен је резултатом – 7:5, 6:4.Швајцарска тенисерка хрватског поријекла, која је иначе 12. на WТА листи, успјела је у првом сету два пута да одузме сервис ривалки, док је у другом то учинила једном.

Белинда је тако поновила најбољи резултат на УС Опену, када је са 17 година стигла до четвртфинала где је поражена од Пенг Шури. Швајцарскиња је на том турниру у осмини финала елиминисала Јелену Јанковић – 2:1.

Она ће се у борби за полуфинале састати са Доном Векић из Хрватске, која је послије велике борбе елиминисала Јулију Гергес – 2:1 (6:7, 7:5, 6:3).

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар