Зимоњић: Увијек сам вјеровао да ће се Новак вратити у тим!

Селектор Дејвис куп тима Србије, Ненад Зимоњић, тренутно са породицом борави на УС Опену.

Тенис 31.08.2019 | 18:30
Зимоњић: Увијек сам вјеровао да ће се Новак вратити у тим!
Зимоњић је у разговору за Б92 причао о предстојећем Дејвис купу, новом формату такмичења и турниру који ће од 18. до 24. новембра бити одржан у Мадриду и повратку Новака Ђоковића у тим.

Само један потез може да начини битну разлику, а потврда Ђоковића да ће се одазвати на позив селектора дала је свима крила.

„Сувишно је објашњавати колико значи Новак за репрезентацију. Лепо је да је он на располагању и да хоће да игра. Самим тим је много већа шанса за тим да направи најбољи могући резултат и са њим у тиму аутоматски су амбиције много веће“, каже Зимоњић.

Селектор Дејвис куп тима Србије је открио и да је одувек веровао да ће се Новак вратити у тим и срећом за све то се и догодило.

„Сви играчи знају да су позвани најбољи играчи, на њима је да процене какви су физички, да ли им се уклапа у распоред, да ли све то могу да издрже. Ово је сада нови формат такмичења, други је термин, могу да кажем да није баш најбољи за играче, али опет, мислим да је лепа ствар што су сви спремни да играју, а опет код Новака шта се променило, то је најбоље питати њега. На мени је да саставим најјачи могући тим и да пробам да изаберем оне који су у најбољој форми тада.“

Крај је августа, време пролази брзо и Зимоњић каже да је пред њим и играчима још доста обавеза.

„Што се тиче конкретно овог Дејвис куп такмичења у Мадриду, 20 дана пре почетка мора да се пријави екипа од пет играча. Толико је дозвољено, а опет, може да дође и до замене непосредно пред такмичење од два играча. Оно што бих само сада пожелео је да сви остану здрави и да буду у што бољој форми. До тог такмичења има још доста, почиње све 18. новембра, наш први меч је у среду против Јапана и онда у четвртак против Француске. То је групно такмичење, само прва екипа из сваке групе иде сигурно даље, а и најбоље две другопласиране, тако да ћемо дати све од себе да се припремимо најбоље могуће“, подвлачи Зимоњић.

Неке ствари се знају, неке још не, али оквиран план постоји одавно.

„Отићемо тамо четири-пет дана раније, доћићемо већ у четвртак, пре свега они који то могу. Новак ће се придружити по завршетку свог наступа у Лондону, по завршетку АТП тур финала. Надам се да ће тамо стићи до краја, тај меч ће се играти у недељу тако да ће имати колико-толико времена да се адаптира с обзиром да се игра у хали. Највећа промена ће бити надморска висина и то што лоптица мало више лети, теже је исконтролисати, али верујем да ће њему требати врло мало времена да се адаптира“, додао је Зимоњић.

Он је такође најавио и да је могућ повратак у тим старих перјаница попут Виктора Троицког, а и Јанко Типсаревић ће бити у комбинацији.

„Јанко је имао шансе у том трећем сету, где је водио 5:2. Њему сигурно фали мечева и самопоуздања, али охрабрујућа ствар је што верујем да до новембра и он је сигурно један од играча коији ће бити у тиму и који може да допринесе нашем успеху. С друге стране, најавио је да се опрашта ове године, ја се искрено надам да ће се и Виктор Троицки опоравити и да ће и он играти до краја, тако да ћемо имати доста играча од којих ћу моћи да саставим најбољи могући састав. Дуци Лајовић је овде рутински добио меч против Дарсиса, па је испао од Кудле. Свеукупно, можемо да будемо задовољни, ове године наши играчи постижу сјајне резултате, никада нисмо имали оволико играча у првих 50 на свету. Верујем да могу још и боље“

На крају, признао је и да би волео да се понови онај сјајан успех из 2010. када је освојена популарна „салатара“, али свестан је и недостатака у екипи.

„Видећемо, то сви прижељкујемо, негде с Новаком у тиму шансе за то сигурно постоје, ради се о такмичењу где се играју два сингла и један дубл. Сваки меч је битан, врло је неизвесно, ситнице ту одлучују, а да имамо квалитетан тим, мислим да имамо. Можда је ту негде дубл наслабија карика у тиму јер немамо ниједан дубл тим или неки пар који игра константно. Не играју често дублове на турнирима, а онда кад имају прилике, одиграју заједно где прилике дозволе. С нестрпљењем очекујемо то такмичење, да видимо како ће бити нови формат. Надам се да ће бити и добра подршка наших навијача, верујем да ће их сада много више бити заинтересовано да дођу и подрже нас с обзиром да је и Новак у тиму“, закључио је Зимоњић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар