Београд: Судар два ГСП аутобуса и четири аутомобила

Јутрос око 6. 30 на Звездари догодила се саобраћајна незгода, у којој су учествовала два аутобуса ГСП-а и четири путничка аутомобила.

Србија 29.08.2019 | 10:53
Београд: Судар два ГСП аутобуса и четири аутомобила
Аутобус на линији 77 ударио је у други аутобус ГСП-а на линији 40А, који саобраћа уместо тролејбуса, а потом закачио два паркирана аутомобила, који су потом погурали још два путничка аутомобила. Срећом, нико није повређен.

- Све се десило на окретници када је аутобус на линији 77 налетео на друго возило на линији 40А, добио убрзање и попео се на тротоар где је покупио један путнички аутомобил. Затим је то возило покупило остале - рекли су за "Блиц" из Диспечерског центра ГСП "Београд".

Према првим незваничним информацијама, до неконтролисане вожње аутобуса са бројем 77 дошло је због такозване тураже, односно квара у којој мотор возила неконтролисано достиже максималан број обрта.

- Нама је возач тврдио да је аутобус добио туражу - додали су диспечери ГСП "Београд."

Иако није званично потврђено, по свему судећи аутобус који је изазвао карамбол, један је од турских марке "БМЦ" који су пре мање од два месеца пристигли у погон ГСП и изашли на београдске улице.

- Знамо да се ради о возилу број 3318, али немамо код нас потврду која је марка у питању - додали су диспечери.

Међутим, увидом у доступну документацију може се видети да је аутобус број 3318 један од недавно пристиглих турских "БМЦ".

(Блиц)

Коментари / 0

Оставите коментар