Шет би са Типсом о Њујорку, а Типсаревић - о Србији!

Српски тенисер Јанко Типсаревић је одиграо свој последњи Грен слем турнир у каријери.  Јанко о најлепшим успоменама: Дејвис куп, па УС опен!

Тенис 27.08.2019 | 12:07
Шет би са Типсом о Њујорку, а Типсаревић - о Србији!
Један од најбољих српских играча икада је поражен у првом колу УС Опена од Дениса Кудле.

После меча је гостовао у емисији Барбаре Шет, која је апострофирала чињеницу да је Типсаревић имао неке од најбољих момената у каријери управо на теренима Флешинг Медоуза.

Јанко је имао другачији одговор.

"Мој најсрећнији тренутак је освајање Дејвис купа са репрезентацијом Србије. То је посебна радост. Волим Њујорк, ово је моја омиљена подлога, овде сам два пута играо у четвртфиналу", рекао је Типсаревић.

Јанко Типсаревић опростио се од врхунског тениса, бар што се тиче индивидуалне каријере, поразом од Дениса Кудле у првом колу УС опена (1:3).

Он је недавно најавио могућност да после Њујорка наступи на још неколико мање важних турнира, а последње такмичење биће му финале Дејвис купа у Мадриду, на коме ће од 18. до 24. новембра учествовати 18 репрезентација.

Јанко је у краћем разговору за "Еуроспорт" у понедељак увече рекао да својим највећим успехом сматра управо тријумф у Дејвис купу 2010. године са тимом Србије.

"Ако би требало да се осврнем иза себе, то је најблиставији тренутак у мојој каријери. После тога бих издвојио два четвртфинала одиграна овде".

Јанко је 2011. нанизао четири победе, па изгубио од Новака Ђоковића (6:7, 7:6, 0:6, 0:3 - предаја), док је годину дана касније био веома близу полуфинала, али је после вођства од 2:1 поражен од Давида Ферера (3:6, 7:6, 6:2, 3:6, 6:7).

"Носим сјајне успомене са Флашинг Медоуза", рекао је Типсаревић, који је на преостала три гренд слем турнира најдаље ишао до осмине финала.

Он је раније најавио да ће завршити каријеру после наступа за Дејвис куп репрезентацију Србије у новембру.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар