Вјежбе које ће вам помоћи да учврстите груди

Редовним вежбањем могу да се учврсте мишићи груди и да се побољша циркулација у њима, која им обезбеђује све хранљиве материје потребне за враћање једрине. Предлажемо вам неколико вежби са лоптом.

Здравље 26.08.2019 | 12:14
Вјежбе које ће вам помоћи да учврстите груди
Предрасуда је да се изглед груди може променити само пластичном хирургијом. Редовним вежбањем могу да се учврсте мишићи груди и да се побољша циркулација у њима, која им обезбеђује све хранљиве материје потребне за враћање једрине.

Предлажемо вам неколико вежби са лоптом које помажу да се мишићи груди контрахују и самим тим ојачају и затегну.

На ивици столице

Седите на ивицу столице и ослоните се на подлогу само прстима. Нагните целу тело напред као да желите да устанете са столице. Руке испружите изнад главе и притисните лопту целим длановима. Притисак на лопту одржавајте пет до 10 секунди и поновите га пет пута, а затим вратите руке и цело тело у почетни положај. Направите паузу 10 секунди, па поновите вежбу, укупно пет пута.

Стојећи став

У стојећем положају раширите ноге и ослоните се на једну више тако што ћете мало савити колено те ноге. Руке подигните испред груди тако што ћете длановима придржавати лопту. Водећи рачуна о дисању притисните лопту снажно и лагано пребаците тежину са једне на другу ногу и потом, не попуштајући притисак, вратите се на почетну позицију. Тек тада попустите притисак на лопту, али не спуштајте руке. Вежбу поновите 10 пута и тек тада спустите руке и направите паузу 20 секунди. Урадите 10 серија са по 10 понављања.

Ослонац на пети

Седите на ивицу столице и испружите једну ногу у колену ослонивши се петом на подлогу. Руке испружите испред лица, а тело нагните према напред. Започните вежбу притиском на лопту и одржавајте га од пет до 10 секунди. Притисак поновите пет пута заредом, а затим вратите руке и цело тело у почетни положај. Направите паузу десетак секунди, а затим поновите вежбу, укупно пет пута.

Две лопте

Седите на ивицу столице потпуно исправљених леђа и рукама које су испред лица придржавајте једну лопту. Другу лопту ставите између колена. Прстима се одупирите о подлогу држећи пете подигнуте све време док вежбате. Снажно притисните лопте истовремено и притисак одржите од пет до 10 секунди, а затим опустите притисак па га поновите после три секунде паузе. Притисак поновите 10 пута заредом, а онда опустите мишиће и вратите се у почетни положај. Направите од 10 до 20 секунди паузу и онда поновите вежбу. Вежбу урадите 10 пута.

(Вечерње новости)

Коментари / 0

Оставите коментар