Французи знају тим за СП, отпао бивши играч Меге!

Венсан Коле одредио је 14 играча који ће учествовати на посљедњем припремном турниру пред Мундобаскет.

Кошарка 19.08.2019 | 08:57
Французи знају тим за СП, отпао бивши играч Меге!
Тимоте Луваву Кабаро неће са репрезентацијом Француске отпутовати у Кину, гдје ће "триколори" од 23. до 27. августа учествовати на турниру у Шењангу, па од 1. септембра на Свјетском купу.

Селектор Венсан Коле означио је прекобројним "свингмена" Чикаго Булса и другог играча - послије Николе Јокића - који је из Мега Бемаxа директно отишао у НБА лигу.

Луваву је у сезони 2015/16 био међу најзаслужнијима за освајање Купа Кораћа и пласман у финале плеј-офа АБА лиге, а онда је драфтован са 24. позиције и потписао за Филаделфија Сиксерсе. Прошлог љета је у оквиру "трејда" три тима прешао у Оклахома Сити Тандер, који су га зимус прослиједили Чикагу.

Након што су због повреда отпали плејмејкер Барселоне Тома Ертел и крилни центар Ефеса Адриен Моерман, Коле ће коначан састав за Мундобаскет изабрати од сљедећих 14 играча:

плејмејкери Ендру Албиси (Зенит), Тео Маледон (Асвел), Франк Ниликина (Њујорк), Ели Окобо (Финикс);

бекови и ниска крила Нандо Де Коло (Фенербахче), Пол Лакомб (Монако), Еван Фурније (Орландо), Никола Батум (Шарлот), Аксел Тупан (Олимпијакос).

крилни центри и центри Амат Ембаје (Каршијака), Луи Лабејри (Валенсија), Венсан Поарије (Бостон), Матијас Лесор (Бајерн), Руди Гобер (Јута).

Француска ће се у Шењангу састати са Новим Зеландом у суботу, са Италијом у недјељу и са Србијом у уторак, 27. августа.

У групи Г Мундобаскета одмјериће снаге са Немачком, Јорданом и Доминиканском Републиком.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар