Готово је: Кутињо је у недјељу Бајернов!

Пропао трансфер Нејмара? Бомба из Каталоније! Кутињо је Бајернова "бомба" - Барса га дала на зајам! Сјајни Бразилац покушаће да на "Алијанц арени" врати каријеру на прави колосек.

Фудбал 16.08.2019 | 23:07
Готово је: Кутињо је у недјељу Бајернов!
Филипе Кутињо напушта Барселону и сели се на позајмицу у Бајерн из Минхена!

Тако вечерас јављају каталонски медији. Он вечерас није био у протоколу за меч са Атлетик Билбаоом на отварању Примере иако је најављен, а Радио Каталуња јавља да ће већ у недељу бити у Минхену на лекарским прегледима и потпису уговора.

Филипе Кутињо до лета 2020. ће носити дрес Бајерна!

Читавог лета тражило се решење за 27-годишњег офанзивног везног, који је пре само годину и по дана доведен из Ливерпула за око 145 милиона евра.

Као његови нови клубови помињани су Тотенхем и Арсенал, било је говора о повратку у Ливерпул, а у последње време и о трансферу у Пари сен Жермен.

Међутим, функционер Барселоне Гиљермо Амор отклонио је све дилеме у изјави за Радио Каталонија.

"Кутињо ће на позајмицу одиграти сезону за Бајерн".

Баварци су тако на дан почетка новог првенства Немачке обезбедили трансфер "бомбу" на какве су навикли своје навијаче.

Претходно су стигли Лукас Ернандез из Атлетико Мадрида (80 милиона евра), Бенжамин Павар из Штутгарта (35 милиона) и Иван Перишић на позајмицу из Интера, али ако се Кутињо врати на ниво на коме је био у Ливерпулу, нема дилеме да ће бити најзначајније појачање Бајерна за сезону 2019/20.

Челници клуба са "Алијанц арене" овим су само потврдили своје преговарачко умеће, јер су 2017. на сличан начин довели Џејмса Родригеза, када је постао сувишан у Реал Мадриду.

И раније се Бајерн помињао као могућа дестинација за Бразилца, али се претпостављало да је Барсин приоритет да га искористи у трампи за Нејмара и тако смањи новчани део трансфера за звезду Пари Сен Жермена.

Кутињо се у свом могућим комбинацијама и понудама подразумевао као део трансфера за Нејмара, тако да се Барселона сада налази пред немогућом мисијом. Каталонци немају ни оних 100.000.000 евра које је ПСЖ захтевао уз Кутиња и још једног играча за Нејмара, а сада су у још тежој ситуацији. После одласка Кутиња у Минхен, Барсин преговарачки маневар је максимално сужен. Нити ће добити новац од продаје Кутиња, нити ће моћи да га укључе као највреднијег играча у трампу. Једина опција остаје да понуде Дембелеа, Семеда и 100.000.000 евра. Што је мало вероватно... Сада расту шансе за Нејмаров трансфер у Реал. 

Што се Кутиња тиче, он је дошао у Барсу као најскупљи играч у историји клуба пре годину и по дана, али није оправдао очекивања. Добио је довољно шанси и није успео да их искористи. Било је јасно на крају сезоне да је изгубио место у тиму, а после долазака Де Јонга, Гризмана и планова да се врати Нејмар му је јасно сугерисано да је вишак.

Ливерпул није желео да га врати, он није хтео у Манчестер Јунајтед из поштовања према бившем клубу, а Арсенал није имао довољно новца. Остали су ПСЖ и Бајерн као могуће дестинације. Баварци су цело лето провели трагајући за таквим профилом играча који ће заменити Риберија и Робена. Довели су Перишића, али су тражили још једног. Након што им је пропао покушај да купе Санеа, окренули су се Кутињу и постигли договор. Чекало се само зелено светло Барселоне. Изгледа да је оно вечерас стигло... Кутињо одлази разочаран понашањем Барселона која га ништа није питала о селидби у ПСЖ и нудила га је како је хтела. Можда је и то утицало да баш одабере Бајерн. 

Још се не зна да ли је реч о једногодишњој или двогодишњој позајмици као у случају Хамеса Родригеза, али Барселона се макар решила Кутињове високе плате који је са 13.500.000 евра по сезони био један од најплаћенијих играча у клубу.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар