ЛЕ - Партизан, ипак, на Молде: Арис стигао 3:0, па стао!

Представник Норвешке поново у Србији, већ за седам дана у Хумској. . . А умало да Партизан "скрене" за Грчку! Партизане, добро је што није Солун - Арис тамо није изгубио 50 година! Молде некако прошао кроз грчки пакао. . .  Арис надокнадио 0:3, па испао – Молде стиже у Хумску! Фудбалери Партизана играће са норвешким Молдеом у плеј-офу за пласман у Лигу Европе.  Асистенција Гаћиновића, провукли се ПСВ и Митровићев Стразбур. . .  Фудбалери Хапоела, Лудогореца, АЕК-а, Викторије, Астане, АЗ Алкмара, Ајнтрахта, Гента, ПСВ-а и Стразбура прошли су у плеј-оф Лиге Европе.

Фудбал 15.08.2019 | 23:40
ЛЕ - Партизан, ипак, на Молде: Арис стигао 3:0, па стао!
Норвешки тим је уз доста среће избацио грчки Арис са укупних 4:3, иако је у реваншу испустио три гола предности са свог терена.

Чинило да ће меч у Солуну представљати само формалност након 3:0 у Скандинавији. Међутим, већ до полувремена Арис је успео да постигне два гола и брзо се врати у живот, а онда шест минута пре краја реванша стигне и до 3:0 и тако потпуно изједначи укупни резултат.

Кренули су Грци силовито и у продужетку, претили преко Мартинеса и Дигинија, а онда је у надокнади времена првог додатног периода уследио хладан туш.

Молде користи прилику за контранапад, Матис Боли сјајно прати дубинско додавање по левој страни и лобује голмана Ариса за мук на трибинама.

Иако су им била потребна још два гола, веровали су фудбалери грчког клуба у чудо до самог краја. Жестоко су притисли госте, имали неколико сјајних прилика преко Јунса, али су Норвежани одолели и прошли даље.

Тако се Молде после само месец дана враћа у Србију. Норвешки тим је у ИИ колу квалификација избацио Чукарички. Након 0:0 у Скандинавији, славили су 3:1 на Бановом брду.

Партизан ће бити домаћин Молдеу у првом мечу плеј-офа за Лигу Европе 22. августа, док је реванш 29. у Норвешкој.

После прве утакмице Молдеа и Ариса у Норвешкој (3:0) чинило се да су Грци већ прежаљени и да ће Партизан у Скандинавију у плеј-оф за Лигу Европе, а онда умало сензација!

Већ после првог полувремена меча у Солуну "мирисало" је на потпуни обрт пошто је Арис постигао два гола, да би на 3:0 дошли на шест минута до краја утакмице преко Дигвинија, тако да су продужеци одлучивали о учеснику последње рунде квалификација.

Грци су нападали из свих оружја, забележили чак 33 шута (12 у оквир гола), али даље је прошао Молде захваљујући голу Болија у 106. минуту утакмице, за укупних 4:3 за Норвежане!

То значи да ће клуб из Норвешке други пут у месец дана гостовати у Београду пошто је у 2. колу квалификација већ играо са Чукаричким и победио га на Бановом брду (3:1), за пролаз после ремија без голова пред својом публиком.

Партизан ће Молде угостити већ наредног четвртка (22. август) у Хумској, за сада делује без навијача мада се чека одлука на жалбу Партизана.

Реванш би се играо седам дана касније (29. август) на западној обали Норвешке.

Мало је недостајало да се догоди велико изненађење и да Партизан уместо против Молдеа кључну битку за пласман у групну фазу Лиге Европе води са Грцима. Арис је успео да надокнади велики заостатак из прве утакмице у Норвешкој (0:3), успео је да одведе утакмицу у продужетке, али није имао довољно снаге да у потпуности сломи чету Ерлинга Моеа (3:1). Молде се извукао из кључећег лонца када се најмање очекивало...

Да ли је за Партизан боље што је прошао Молде, или би можда било боље да је то био Арис - тешко је коментарисати. Просто, питање како вам који тим легне. Оно што је главни утисак јесте да су Грци са својом колонијом странаца талнтованија екипа (вечерас само двојица домаћих играча у стартних 11 и још један на клупи), технички боље поткована, док је Молде боље уштимован и склон шаблонима које им је усадио још Оле Гунар Солскјер пре него што је отишао у Манчестер Јунајтеда. Усоталом, имали смо прилике да их видимо у двомечу са Чукаричким. 

Ако ћемо да тражимо длаку у јајету онда је можда ипак боље за црно-беле што је на крају испало да Молде долази у Београд, јер за Арис је везана један заиста нестваран податак - ради се о клубу који европску утакмицу код куће није изгубио од 1968. године. Није одиграо богзан колико, али није их било ни тако мало - 27 дуела. Долазили су у Солун у протеклих 50 година Бенфика, Челси, Рома, Атлетико Мадрид, Манчестер Сити, Бајер Леверкузен, Црвена звезда... И нико, али баш нико није успео да победи. С те стране гледано - боље што је Молде. 

Норвежани су вечерас одиграли испод својих могућности. Вероватно има и до амбијента на стадиону. Арис је на време постигао тај први гол преко Шпанца Матиље, загрејао публику и наду домаћих фудбалера да могу до чуда. Када је само 12 минута касније Јоргос Делизизис на асистенцију Фетфацидиса погодио за 2:0, гости су се нашли у небраном грожђу. 

Арис до толико жељеног трећег поготка долази пет минута пре краја преко Француза Николе Дигенија. Био је то резултат који утакмицу води у продужетке. 

Домаћи су се нашли на прагу малог чуда и у продужетке су ушли на крилма великог самопоуздања, али у последњим тренуцима првог наставка резервиста из Обале Слоноваче Матијс Боли утишао је узаврели стадион у Солуну - 3:1. Тог момента домаћину су била потребна још два гола, а за тако нешто нису имали снаге. 

Партизан прву утакмицу против Молдеа игра идућег четвртка у Београду. 

Асистенција Гаћиновића, провукли се ПСВ и Митровићев Стразбур... Фудбалери Хапоела, Лудогореца, АЕК-а, Викторије, Астане, АЗ Алкмара, Ајнтрахта, Гента, ПСВ-а и Стразбура прошли су у плеј-оф Лиге Европе.

Ајнтрахт наших репрезентативаца је рутински одрадио реванш против Вадуца и минималном победом "оверио" пласман у плеј-оф.

Мијат Гаћиновић је асистирао Џонатану де Гузману за једини гол у 32. минуту сусрета у Франкфурту.

Заменио га је Пасијенсија 25 минута пре краја меча. Цео меч одиграо је Дејан Јовељић, док Филип Костић није био у протоколу.

Даље је прошао и француски Стразбур нашег дефанзивца Стефана Митровића, минималном победом над Локомотивом Пловдив у реваншу.

Гент је након 1:1 на Кипру био убедљив против АЕК-а из Ларнаке 3:0, док је њихов имењак из Грчке са 1:1 одбранио победу 2:0 из Крајове против румунске Универзитатее.

Хапоел Бер Шева је на свом терену надиграла Норчепинг 3:1 и прошла даље након 1:1 у Шведској, док је АЗ Алкмар прегазио Маријупуљ 4:0 након ремија без голова у Украјини.

Доминантни у својим двомечима били су Лудогорец који је елиминисао Њу Сејнтс са укупних 9:0, те Астана која је избацила Валету са укупних 9:1.

С друге стране, холандски ПСВ се провукао поред норвешког Хаугесунда, који је одолео у Ајндховену након минималног пораза код куће.

Сигурне победе Хрвата, Португалаца, Британаца и Шпанаца! Фудбалери Ријеке, Браге, Ренџерса, Вулверхемптона и Еспањола су се пласирали у плеј-оф квалификација за Лигу Европе.

Све набројане екипе су имале предност из првих мечева, али су и у ревашима потврдиле своју надмоћ у односу на противнике.

Најтежи посао је имао хрватски представник који је гостовао Абердину, али је успео и другу утакмицу против шкотског тима да реши у своју корист резултатом 2:0.

Португалска Брага није имала тежи посао против Брондбија, кога је победила са 3:1, за укупних 7:3 у двомечу.

Сличан сценарио је виђен и у дуелу Ренџерса и Митјиланда, 3:1 у реваншу, укупно 7:3.

Фудбалери Вулверхемптона су са 4:0 победили Пјуник, кога су и на гостујућем терену савладали истоветним резултатом, док је Еспањол са 3:0 потврдио пролаз даље у дуелу са швајцарским Луцерном.

КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ЛИГУ ЕВРОПЕ, 3. коло:

/Стаза шампиона/

Сабуртало (Грузија) - АРАРАТ (Јерменија) 0:2, прва утакмица 2:1

играно у уторак

Номе Каљу (Естонија) - ДИДЕЛАНЖ (Луксембург) 0:1, 1:3
Дандалк (Република Ирска) - СЛОВАН БРАТИСЛАВА (Словачка) 1:3, 0:1
ЛИНФИЛД (Северна Ирска) - Сутјеска (Црна Гора) 3:2, 2:1

у четвртак

Хелсинки (Финска) - РИГА (Литванија) 2:2, прва утакмица 1:1
АИК (Шведска) - Шериф (Молдавија) 1:1,2:1
СУДУВА (Литванија) - Макаби Тел Авив (Израел) 2:1,2:1
БАТЕ БОРИСОВ (Белорусија) - Сарајево (БиХ) 0:0,2:1
Њу Сејнтс (Велс) - ЛУДОГОРЕЦ (Бугарска) 0:4, 0:5
Валета (Малта) - АСТАНА (Казахстан) 0:4, 1:5

/Главна стаза/

Атромитос (Грчка) - ЛЕГИЈА (Пољска)0:2, прва утакмица 0:0
ВИТОРИЈА ГИМАРАЕШ (Португал) - Вентспилс (Литванија) 6:0, 3:0

у четвртак

Динамо Тбилиси (Грузија) - ФЕЈНОРД (Холандија) 1:1,0:4
СПАРТАК МОСКВА (Русија) - Тун (Швајцарска) 2:1, 3:2
Малатија (Турска) - ПАРТИЗАН (Србија) 1:0,1:3
ЗОРЈА (Украјина) - ЦСКА Софија (Бугарска) 1:0,1:1
Зрињски (БиХ) - МАЛМЕ (Шведска) 1:0,0:3
БНЕИ ЈЕХУДА (Израел) - Нефчи (Азербејџан) 2:1,2:2
АПОЛОН (Кипар) - Аустрија Беч (Аустрија) 3:1, 2:1
Шахтјор Солигорск (Белорусија) - ТОРИНО (Италија) 1:1, 0:5
Млада Болеслав (Чешка) - ФСЦБ (Румунија) 0:1, 0:0
ТРАБЗОН (Турска) - Спарта (Чешка) 2:1,2:2
ХАПОЕЛ БЕР ШЕВА (Израел) - Норчепинг (Шведска) 3:1, 1:1
АЕК АТИНА (Грчка) - Универзитатеа (Румунија) 1:1, 2:0
Викторија Плзењ (Чешка) - АНТВЕРПЕН (Белгија) 2:1*, 0:1 *после продужетка
Арис (Грчка) - МОЛДЕ (Норвешка) 3:1*, 0:3 *после продужетка
АЗ АЛКМАР (Холандија) - Маријупољ (Украјина) 4:0, 0:0
ПСВ Ајндховен (Холандија) - Хагесунд (Норвешка) 0:0, 1:0
АЈНТРАХТ (Немачка) - Вадуц (Лихтенштајн) 1:0, 5:0
ГЕНТ (Белгија) - АЕК Ларнака (Кипар) 3:0, 1:1
СТРАЗБУР (Француска) - Локомотива Пловдив (Бугарска) 1:0, 1:0
БРАГА (Португал) - Брондби (Данска) 3:1, 4:2
РЕНЏЕРС (Шкотска) - Митјиланд (Данска) 3:1, 4:2
Абердин (Шкотска) - РИЈЕКА (Хрватска) 0:2, 0:2
ВУЛВЕРХЕМПТОН (Енглеска) - Пјуник (Јерменија) 4:0, 4:0
ЕСПАЊОЛ (Шпанија) - Луцерн (Швајцарска) 3:0, 3:0

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар