Лијепе премије играчима Звезде, још веће ако уђу у ЛШ!

Клуб је наградио фудбалере због проласка у плеј-оф Лиге Европе и осигуране европске јесени, а уколико то буде у Лиги шампиона - следи нови бонус на рачунима.

Фудбал 14.08.2019 | 17:25
Лијепе премије играчима Звезде, још веће ако уђу у ЛШ!
Фудбалери Црвене звезде победом над Копенхагеном и проласком у плеј-оф за Лигу шампиона зарадили су близу осам милиона евра.

Равно пет милиона црвено-белима следује за славље у Данској и победу после пенала (7:6), као и још 2.920.000 због осигуране групне фазе Лиге Европе. Наравно, то је минимум који ће клуб зарадити, пошто улазак у Лигу шампиона доноси "чист" приход од 15,2 милиона.

На све то постоје бонуси у случају још бољих резултата, маркетиншка права и остали приходи.

Клуб је зато одлучио да награди фудбалере уносним премијама за победу над Копенхагеном, тако да ће они с највећом минутажом приходовати додатних 50.000 евра.

У случају победе над Јанг Бојсом у плеј-офу за Лигу шампиона, и поновног уласка у групну фазу најелитнијег такмичења, носиоцима следи још један бонус од 100.000 евра, што је више него што су играчи добили против Салцбурга прошле сезоне (80.000).

Не треба заборавити и да многи играчи имају већ у уговорима "бонус клаузуле" за улазак у Европу, што значи да ће и те како имати мотива у мечевима са Швајцарцима.

Први меч игра се у Берну наредне среде од 21 час.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар