Ко не напредује на послу и зашто

Одређени типови личности имају тенденцију ка добијању бољих прилика на послу од других. Међутим, постоји шест типова запослених који готово увек буду прескочени када се деле "бонуси".

Занимљивости 09.07.2019 | 11:47
Ко не напредује на послу и зашто
Брбљавци

Наравно, добри комуникатори често добијају позитивну пажњу од својих надређених. Међутим, ако ваша дефиниција "добре комуникације" укључује ширење гласина и провођење слободног времена у оговарању сарадника, врло брзо ћете постати непожељни на послу.

Бескичмењак

Док ефикасни радници настоје да удовоље захтевима својих менаџера кад год је то могуће, слабији људи који не знају да се поставе често добијају много више задатака и обавеза него што могу да поднесу. Њихов став показује да нису способни да воде посао, јер како ће да управљају послом и временом других, кад то не могу да ураде сами за себе?

Рођени песимисти

Запослени који непрестано одбијају предлоге својих колега, који се редовно жале, а не настоје да побољшају своју ситуацију и ретко имају позитивну реч за било кога или било шта у канцеларији, неће моћи да зараде поштовање ни разумевање својих менаџера. Самим тим и могућа напредовања постају немогућа.

Вечита жртва

Важан део код доброг "тимског играча" укључује преузимање одговорности за своје грешке и сагледавање слабости кроз реалистичне "наочаре". Ако се понашате као вечита жртва, увек окривљујући друге за пропуштене рокове или лоше радне резултате, тешко ћете добити поверење својих колега и надређених.

"Побеснели Макс"

Бесни испади стварно нису прихватљив начин понашања код било кога старијег од пет година. Али неки запослени то једноставно не могу да схвате, па своје фрустрације испољавају на својим колегама, а понекад и на надређенима. Са друге стране, менаџери који имају проблем да контролишу своје емоције стварају културу страха у канцеларији, која се обично претвори у токсичну атмосферу. То даје лоше резултате и ствара жељу код запослених да беже главом без обзира.

Свезналица

Послодавци свакако траже образоване раднике са интересовањем за учење и размену информација. Међутим, ако редовно исправљате своје колеге или се постављате тако као да су ваше идеје и стратегије много просветљеније од идеја ваших колега (без икаквих доказа који потврђују то уверење), или тако да свима треба да буде јасно да се сматрате најпаметнијом особом у канцеларији, вероватно ћете одбити своје непосредне сараднике и надређене, слабећи тако свој статус када дође време за доделу бонуса и напредовање.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ма не

09.07.2019 19:16

Мора знати да лаже, шути и не види пуно. То сам сретала. А ко жели да напредује?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Формула успјеха

10.07.2019 19:04

Ни цвијеће ни правице, већ каријере понајвеће праве пузавице.