Човјек за кукање за само 9 долара

Људи се највише жале на каријеру и љубав, док други једноставно имају потребу да се пожале на лошу услугу у угоститељском објекту, лош тренд, концерт који их је разочарао. . .

Занимљивости 27.06.2019 | 16:49
Човјек за кукање за само 9 долара
Јесте ли икад пожељели да кукате и да се жалите некоме ко ће имати разумевања и једноставно вас саслушати? У Јапану је сада то могуће за само девет долара.

Таканову Нишимото је Јапанац који је започео овај необичан бизнис и чини се да се није покајао. Педесетогодишњак води оњалн сервис Оссан Рентал од 2012. године у свом родном Токију.

Путем овог сервиса за само 1.000 јапанских јена, односно близу девет долара можете сат времена некоме да се жалите, поверавате, кукате, причате своје проблеме и потешкоће... За оне који то желе, доступно је и саветовање.

Нишимотов циљ првобитно је био да саслуша људе средњих година које у Јапану често исмевају због пивских стомака, опадања косе, нехигијенских навика... Како каже, намера му је била да растера све негативне стереотипе. Међутим, његов сервис данас користе све генерације и изгледа да сви имају на шта да се пожале.

"Мислио сам да ће ми се највише јављати мушкарци, али то су ипак жене од двадесетих до педесетих година", каже Нишимото.

Судећи по корисницима Оссан Рентал сервиса, Јапанци се највише жале на каријеру и љубав, док други једноставно имају потребу да се пожале на лошу услугу у угоститељском објекту, лош тренд, концерт који их је разочарао...

Нишимото верује да старији људи имају много стрпљења и животног искуства које могу да поделе с млађима, због чега такве највише запошљава. Његов сервис данас у просеку користи око 900 људи месечно.

Да ли бисте ви платили за овакву "терапију кукањем"?

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар