Прва звијезда НБА плеј-офа између Торонта и Клиперса!

Кавај Ленард 2. јула ће се састати са представницима екипе из Лос Анђелеса. Репторси верују да имају врло добре шансе да га задрже.

Кошарка 26.06.2019 | 10:17
Прва звијезда НБА плеј-офа између Торонта и Клиперса!
Кавај Ленард предводио је Торонто Репторсе до прве титуле у историји франшизе, бележећи просечно 30,5 поена, 9,1 скокова 3,9 асистенција и 1,7 украдених лопти на 24 плеј-оф меча.

Придошлица из Сан Антонија тиме се за само једну сезону исплатила једином НБА лигашу из Канаде, али сада је дошао тренутак истине. Ленард је постао слободан агент и од 1. јула у поноћ моћи ће да преговара са свим заинтересованим тимовима.

Међу њима се истичу Лос Анђелес Клиперси, екипа из његовог родног града, а према незваничним информацијама, њихов састанак већ је заказан, за 2. јул.

Председник Репторса Масаи Уџири рекао је да ће у том тиму "поштовати сваку Ленардову одлуку", али и да су претходних дана "имали квалитетне разговоре"са најкориснијим играчем финалне серије против Голден Стејта (и његовим ујаком, који му је кључни саветник), те да са разлогом гаје уверење да ће Ленард прихватити понуду Торонта.

Канађани могу да га потпишу на пет година за 190 милиона долара, а сви остали на четири године, за највише 140 милиона.

Уз то, у Торонту већ постоји шампионски тим, треба га само освежити и допунити, док Клиперсима и већини осталих претендената на његов потпис тек предстоји мукотрпан пут до врха - ако доведу Ленарда.

"Наша организација се увек осећа сигурном у себе и зато верујемо да ће он продужити уговор. Али, Кавај је свој човек и то је показао од првог дана овде. Ми ћемо наставити да будемо ми. Знамо шта смо изградили... Кавај ми је рекао шта су му приоритети и за мене су то биле позитивне информације. Мислим да имамо исте циљеве", изјавио је Уџири.

"Он је играо за нас ове сезоне и то је важан фактор. Имао је сјајно искуство овде и он ће то сигурно узети у обзир", додао је први оперативац шампиона.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар