Тест: Чекајући Боаћија, за Звезду опет гол дао штопер!

Црвено-бели ремизирали 1:1 и у другој провери у Аустрији. И поново је гол постигао дефанзивац, такође после прекида. Први наговештаји стартне поставе уочи квалификација. . .  Звездина оштрица је тупа: Штопер поново погодио, прекиди постају проблем! Црвено-бели ремизирали са Аполоном 1:1.

Фудбал 25.06.2019 | 20:26
Тест: Чекајући Боаћија, за Звезду опет гол дао штопер!
Црвена звезда одиграла је нерешено и у другој аустријској провери. Истим резултатом као против Клужа, шампион Србије привео је крају и другу захтевну проверу, против прошлосезонског учесника групне фазе Лиге Европе

ЗВЕЗДА - АПОЛОН 1:1 (0:0)

Овог пута, први су гол постигли Кипрани, јер је Аргентинац Емилио Зелаја у 56. минуту нашао простор у казненом простору и послао лопту иза Зорана Поповића, ударцем из гужве.

Црвено-бели су до тада створили једну конкретну шансу (Бенов ударац главом), а после примљеног поготка најконкретније су покушали Мирко Иванић (под фаулом) и Ричмонд Боаћи, који је на Јевтовићеву повратну лопту шутирао лоше и далеко преко гола.

Уочи завршнице, Милојевић је на терен послао и црногорског новајлију Николу Крстовића и он је у 90. минуту био близу Немање Милуновића, штопера црвено-белих који је високим скоком и главом затресао мрежу за коначних 1:1.

Интересантно је да је шеф струке шампиона Србије извео екипу у истом почетном саставу као и у провери против Румуна. Од првог минута заиграли су: Поповић - Гобељић, Стојковић, Милуновић, Родић - Чаушић, Иванић, Јевтовић, Марин, Бен - Боаћи.

У овом тренутку, чини се да Милојевић у том саставу види основ за надоградњу пред почетак сезоне и двомеч против Судсуве.

Овако је протекао меч:

Током уводних пола сата фудбала није било голова. Звезда је "држала" лопту, Кипрани су чекали шансу из прекида, а судија је у 23. минуту послао екипе на паузу због велике врућине.

Четири минута касније, Ричмонд Боаћи је ушао у дуел са голманом ривала и замало му узео лопту, али је после краћег "ремпловања" чувар мреже ипак избио лопту у корнер.

Најбољу шансу у првом делу Звезда је створила у 40. минуту, када је Филип Стојковић центрирао, а Ел Фраду Бен са 11 метара шутирао главом - поред гола.

Почетком наставка, на место десног бека ушао је Јирка, заменивши Стојковића. У таквој ситуацији, Гобељић се "пребацио" на место централног дефанзивца. Десетак минута после те промене, Аполон је повео, ударцем Аргентинца Емилија Зелаје после прекида, у гужви.

У 60. минуту - шанса за Звезду, али и веома лош шут Ричмонда Боаћија. Лопта је отишла далеко преко гола, у тренуцима у којим је шансу да дебитује добио и нови голман црвено-белих, Никола Васиљевић. Недуго потом, гађао је и Мирко Иванић, под очигледним и ипак недосуђеним прекршајем Селимовића.

Нападали су црвено-бели до краја и то им је донело изједначење у завршници, поготком Немање Милуновића после центаршута са леве стране. Исто као и против Клужа, када је стрелац био Вујадин Савић, Звездини штопери били су највиши у скоку и за сада су постигли оба гола за екипу Владана Милојевића у Аустрији.

На клупи црвено-белих на почетку данашње провере седели су нови голман Васиљевић, као и староседеоци - Јовичић, Вулић, Ебисилио, Симић, Гаврић, Конатар, Јирка, Вукановић, Станојев, Крстовић.

Без ињекције самопоуздања, али и без виђене пацке! Црвена звезда је била на рубу пораза у судару са кипарским Аполоном, али су у последњем минуту Милуновић и Крстовић заједничким снагама успели да орасположе навијаче црвено-белих у Виндишгарстену - 1:1 (0:0)! Пораз је избегнут, али је други озбиљни дуел у Аустрији показао да тим Владана Милојевића није у оптималној брзини, нити да је још спреман за озбиљно такмичења. Тврд меч, прошаран гомилом фаулова и великом нервозом, кренуо је по злу на нашег шампиона у 56. минуту. Као и против Клужа, претходно и у финалу Купа против Партизана, одбрана црвено-белих је заспала и дозволила Емилију да превари Зорана Поповића.

И да није било тог пуцања система, имао би о чему да размишља Владан Милојевић. Офанзива, онај креативни део тима, остао је без конкретног учинка. Била је права патња за играче Црвене звезде да дођу до озбиљне позиције да угрозе гол ривала. Пре изједначујућег гола памтиће се само зицер Боаћија, чији урлик разочарања се чуо до снежних врхова Алпа. Уостало, као и против Клужа морао је штопер да умеша прсте да би се мрежа ривала затресла.

Боаћи опет није успео, али Црвена звезда није била хронично опасна како би олакшала голгетерску муку повременог репрезентативца Гане. Мораће то много боље против Зенита за три дана, мада је не рачунајучи погодак из прекида Звезда била дефанзивно солидна.

Суочен са изаостанком лакше повређеног Душана Јованчића тренер Црвене звезде Владан Милојевић одлучио се да Кипранима супротстави још офанзивнију формацију. Једини задњи везни био је Горан Чаушић, испред њега су у централи деловали Иванић и Бен… Био је ту и Марин, али јако алпско сунце као да је отупило оштрицу напада српског шампиона.

Поштено су се мучили црвено-бели да пронађу пукотину у Апоеловом систему. И није им ишло. Дискретна партија Мирка Иванића само је отежавала посао нашег тиму, пошто су играчи кипарског вицешампиона ситним фауловима исецкали на фронцле игру Црвене звезде. Често је Боаћи био на земљи, изостала је подршка са бока. Ниге није било вишка… После два паса Марка Марина, кога је са трибина стадиона у Виндишгарстену гледао отац Ранко, није се најбоље снашао Бен… Дакле, Звезда је без конкретне прилике остала током читавог првог полувремена.Стално је нешто фалило, стално је неко каснио… Инсистирао је Милојевић на пасу, гласно негодовао сваки пут када је Милуновић желео да прескочи игру и Горана Чаушића.

Било је и позитиве у игри Црвене звезде. Када није пролазио висок  пресинг, Београђани су се брзо враћали у одбрану. Одлично су се допуњавала одбрамбена четворка, па су Кипрани стигли до само једног ударца и то ван оквира гола. Какви су услови били у Виндишгарстену најбоље илуструје чињеница да је због оморине арбитар у 20. минуту морао да прескочи  меч.

Звезда је пала на већ опасан начин. Комплетан тим остао је без реакције и скока. Унео је тај детаљ нервозу међу актере, већ добро уморне и испребијане од жестоких фаулова. Позициони меч прекинут је сјајном асистнецијом Марина ка Јевтовићу, крилни фудбалер је оставо иделану лопту ка Боаћију, али је уследио прилично слаб ударац.

Покушао је нешто и Иванић. Али није био ово Звездин дан. Све до 90. минута и поготка Милуновића.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – АПОЛОН 1:1 (0:0)
/Милуновић 90 - Емилио 56/

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА (4-1-4-1): Поповић (од 65. Васиљевић) – Гобељић, Стојковић (од 46. Јирка), Милуновић, Родић (од 65. Конатар) – Чаушић – Јевтовић од 65. Вулић), Иванић, Бен (од 65. Вукановић), Марин (од 83. Јовичић) – Боаћи  од 65. Крстовић)

АПОЛОН: Мал- Педро, Јусте, Одреаго, Василу – Марковић, Сакети, Питас, Переира, Фоциос – Зелаја.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар