Заносим се идејом да ће Делије и Гробари пјевати заједно!

Легенда српског глумишта о предаји пехара у Суперлиги, Звезди и идеји да би спорт требало да спаја људе, не раздваја. . .

Кошарка 24.06.2019 | 17:46
Заносим се идејом да ће Делије и Гробари пјевати заједно!
Глумац Властимир Власта Велисављевић (92) ендавно је предао кошаркашима Црвене Звезде пехар за освојену кошаркашку Суперлигу Србие. "Не уме да објасни" зашто су позвали њега, али се додели "веома обрадовао".

"Мислим да је церемонија била врло лепа, одржана је само пред навијачима Партизана, јер није било Звездиних, а имам утисак да се нису љутили на мене због тога што сам доделио пехар њиховим највећим ривалима", рекао је Власта "Глорији" и додао да је велики љубитељ и познавалац кошарке и да долази на утакмице кад год може.

"Редован сам на трибинама када немам представе, онда се посвећујем искључиво кошарци и изузетно уживам у томе. Страствени сам навијач Црвене звезде, али кад гледам утакмицу емоције не испољавам, једем се изнутра. Веома ме погађа када видим лошу ситуацију током меча, као и кад неко од неодговорних навијача баци неки предмет на терен или се недолично понаша. После жестоких сукоба заносио сам се идејом да је могуће да навијачи Звезде и Партизана заједно, уз песму и бодрење, крену пешке са старог Калемегдана. Мислим да би то била веома лепа манифестација, истински спортски спектакл, који би показао како се навија за свој клуб, не само на трибинама. Нажалост, дубоко сам свестан да је то утопија", рекао је глумац.

Бард домаћег глумишта се осврнуо и на чињеницу да је данас игра другачија:

"Много је бржа и агресивнија, али упркос томе одлазим на утакмице и стално мислим да све може да буде боље. Звезда и Партизан јесу спортски ривали, односно то треба да буду, то су клубови чији су терени увек били једни до других и увек су се међусобно поштовали и уважавали. Ова садашња збивања не могу да објасним, то није спортско навијање. Спорт се, нажалост, претворио у нешто што раздваја људе, а требало би да их спаја!"

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар