НБА драфт: Премија и чудо са колеџа иду у Њу Орлеанс!

Лутрија у најјачој кошаркашкој лиги света прошла у складу са очекивањима, нова генерација талената задужила опрему америчких клубова.

Кошарка 21.06.2019 | 14:45
НБА драфт: Премија и чудо са колеџа иду у Њу Орлеанс!
На НБА драфту који се одиграо ноћас Њу Орлеанс Пеликанси изабрали су Зајона Вилијамсона за првог пика и тако испунили очекивања кошаркашке јавности.

Осамнаестогодишњи крилни центар је већ дуже време био пројектован као први избор, а откад је шанса да први бирају на Драфту била додељена Пеликанима, било је јасно где ће сениорску каријеру почети талентовани кошаркаш.

Он је протекле сезоне доминирао на Дјуку, сада се од њега очекује да ускочи у патике Ентонија Дејвиса и доведе Њу Орлеанс на висине до којих нису успели да стигну са "Обрвом".

Са другог места бирао је Мемфис, он се определио за деветнаестогодишњег плејмејкера Џаа Моранта који је и у најавама пре избора био виђен на "броју два", а са њиме ће отпочети реконструкцију након одласка Мајка Конлија. Вилијамсонова "десна рука" из Дјука Ар Џеј Барет, завршио је на трећој позицији и носиће опрему Њујорк Никса, што је такође било посве очекивано.

Четврти пик отишао је Атланта Хоуксима, који су након неколико трејдова добили шансу да са тог места изаберу крилног кошаркаша Деандреа Хантера са Вирџинија Стејта. Затим је Кливленд "покупио" организатора игре Даријуса Гарланда са Вандербилтакоји ће додатно ојачати тим у пост-Леброновој ери.

До десетог места једино изненађење пало је када је на броју шест Минесота направила посао са Финиксом и преузела њихово место избора са којег су одабрали Џарета Калвера, за кога се сматрало да ће бити изабран тек касније.

У оквиру тог трејда у Сансе је прешао Дарио Шарић, а затим је клуб из Аризоне бирао и Камерона Џонсона са 11. позиције.

На драфту су изабрана и два српска кошаркаша – Ален Смаилагић, кога је изабрао Њу Орлеанс као 39. пика, и Вања Маринковић на кога права полаже Сакраменто, а његово име је прочитано последње на овом Драфту. Гога Битадзе из Мега Лекса је изабран са 18. позицијеи каријеру "преко баре" ће почети у дресу Индијана Пејсерса.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар