Званично: Бијељинац, Купусовић, потписао за Ауе!

Звездин омладинац стигао у Немачку. . . ! Звезда позајмила омладинца у Немачку! Дејан Јовељић је прошле недеље продат за четири милиона евра, а на крају сезоне Његош Купусовић би могао за милион.

Фудбал 20.06.2019 | 22:45
Званично: Бијељинац, Купусовић, потписао за Ауе!
Пре неколико дана смо ексклузивно најавили, данас је трансфер реализован - млади нападач Црвене звезде Његош Купусовић (18) стигао је у Немачку и потписао за тамошњег друголигаша Ерцгебирге Ауе. После Дејана Јовељића који је у трансферу вредном 4.000.000 евра прешао у Ајнтрахт из Франкфурта, црвено-бели су још једног младог играча удомили у Немачкој. 

Купусовић ће наредну сезону играти за Ауе као позајмљен играч, а ако буде задовољио немачки клуб моћи ће да га откупи за 1.000.000 евра.  

Купусовић може да игра на позицији класичног или крилног нападача и прошле сезоне постигао је 17 голова у Омладинској лиги Србије. Овај трансфер реализовао је некадашњи репрезентативац Југославије, а сада фудбалски менаџер Мирослав Стевић.

Црвена звезда је са Купусовићем потписала професионални уговор прошлог лета и он је на снази до 2021. године. Тако је обезбеђен приход од његове евентуалне продаје. 

Један од најталентованијих играча Звезде и званично у Немачкој!

Његош Купусовић (18) позајмљен је на годину дана друголигашу Ауеу уз опцију откупа на крају сезоне за цену од 1.000.000 евра, ако буде задовољио нови клуб.

У питању је фудбалер који може да игра на месту крилног или класичног нападача, а до сада није одиграо ниједан меч за први тим Црвене звезде, док је наступао у омладинској Лиги шампиона јесенас и привукао пажњу Немаца упркос томе што се није уписао у стрелце.

Када је у питању првенство Србије за омладинце, тамо је постигао 17 голова.

"Долази из исте екипе као Лука Јовић који је био у Франкфурту, сјајно је школован у Беогарду. Код нас ће ипак моћи да направи крупан корак у каријери и драго ми је што смо реализовали овај трансфер са Црвеном звездом", казао је председник клуба из Цвајте.

Подсетимо, прошле недеље Црвена звезда је две године старијег Дејана Јовељића продала прволигашу Ајнтрахту за 4 милиона евра.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар