Нови Црногорац у Звезди: Ја сам безобразник!

Бићу бољи од Јовељића! „Дејо ми је рекао да се много не размишљам, него да прихватим понуду из Београду, хоћу да будем као он“, поручио млади нападач Никола Крстовић.

Фудбал 21.06.2019 | 08:42
Нови Црногорац у Звезди: Ја сам безобразник!
Традиционално, већ годинама, навијачи Црвене звезде у сваком прелазном року имају шаљиве досетке о томе како тиму недостаје играч на позицији Црногорца. Ту „рупу“ овог лета попунио је доскорашњи члан Зете Никола Крстовић, кога је српски шампион капарисао још прошле зиме. Пустио га је на додатну наставу у Голубовце, ваљда свестан да нападач рођен 2000. године набилдује самопоуздање.

Мада, према првим речима у Звездиној бази у Виндишгарстену, та компонента му не недостаје. Убеђен је да ће као најбољи стрелац Црне Горе играчким краснописом писати историју црвено-белих. Баш као што је то чинио Дејан Савићевић.

„Још сам по утиском, постигао сам први гол за Црвену звезду после три дана припрема. Осећај је феноменалан, брзо сам се уклопио. Дошла је одмах та прва утакмица, велики терет је био на мојим леђима, јер није исто носити дрес Зете и Црвене звезде. Задовољан сам како је све то изгледало“, поручује стрелац 17 голова за Зету у прошлој сезони.

Тренутна слика каже да ће Крстовић бити у дебелој сенци Ричмонда Боаћија, Милана Павкова (ако остане) иТоманеа, али да ће морати да попуни копачке талента које му је оставио годину дана старији Дејањовељић.

„Јовељић је отишао, ја сам сада ту као млади шпиц. Треба да оправдам очекивања. Није лако, јер је Јовељић постигао много голова за кратко време у клубу. Направио је велики трансфер, али надам се да ћу бити бољи од Јовељића. Сада сам ту да учим од Павкова и Боаћија“.

Није га поколебала ни чињеница из новије историје Црвене звезде. Једноставно, после разлаза државне заједнице није било правог Црногорца на црвено-белој страни Топчидерског брда. Експеримент са Мугошом није успео, није се посрећило ни Орландићу.

„Ја хоћу да будем као Дејан Савићевић, као он у Звездином дресу. Знам да се неки нису снашли, али ја сам фокусиран да оставим што већи траг овде“.

Пре несугласица на релацији Дејан Савићевић - Звездан Терзић, управо је популарни Геније упалио зелено светло за трансфер младог нападача. На питање генералног директора црвено-белих да ли је Крстовић играч за Звезду, Дејо је имао спреман одговор:

„Да, он је нешто најбоље што постоји у црногорском фудбалу“.

Крстовићу импонује поверење које му је указала Звездина легенда и фуфдбалски Геније.

„Он је у Савезу, ја сам млади репрезентативац. Много  пута је причао са мном, жели ми добро, очекује много од мене. Он ми је рекао да нема потребе да се размишљам када је дошла понуда Црвене звезде, јер сам већ две године најбољи шпиц у Црној Гори. Био сам најбољи играч лиге, зато Дејо верује да ћу оставити дубок траг овде“.

Не делује да је много уплашен од новог амбијента и каже да је такав његов играчки ДНК.

„Златан Ибрахимовић и Левандовски су моји идоли. Овај други због шмека и осећаја за гол, Ибра ми се свиђа због безобразлука. Јер и мене краси безобразлук. Фудбалски сам безобразан“.

Дуго је трајала трансфер прича Николе Крстовића. Још од дана када је дебитовао за Зету чекало се када ће да оде у неку престижнију лигу. Андерлехт је дуго био на пол позицији.

„Јесте био је Андерлехт, Палермо и на крају Лил. Повезивали су ме са Партизаном, али ја нисам био срећан када се о томе причало. Палермо је неколико пута долазио да ме гледа, Лил је био баш близу. Чекао се само дан да потпишем уговор. Онда је дошла онуда Црвене звезде која није могла да се одбије“.

Тврди да је изабрао најбољу опцију.

„Ово је најбоља солуција. Корак више за мене. Много јачи тренинзи, јача конкуренција. Боље је да овде напредујем, јер ће Звезда за коју годину бити стандардан члан Лиге шампиона. Прошле године су били у друштву најбољих. Онда тек могу на највиши ниво у каријери“.

Занимљив пут имао је наш саговорник, иако је од почетка каријере везан за Зету.

„Почео сам као голман на турнирима за децу. Тренер Ђуретић ме је звао да дођем код њега у Зету, бранио сам тамо две сезоне. Био сам чак проглашаван за најбољег голмана у Црној Гори. Касније сам прешао на штопера, па на задњег везног. Ту се баш никако нисам снашао. Онда сам прешао у шпиц. Давао сам по 50 голова по сезони. И све тако до кадета“. 

Пробио је лед голом слабашном Виндишгарстену, најавио да може да буде адут у овогодишњем покушају црвено-белих да се нађу у Лиги шампиона. Прошлог се врло добро сећа. Меч у Салцбургу и данас емотивно преживљава.

„Био сам несрећен добар део утакмице. После првог полувремена и онаке игре мислио сам да немамо шансе. Нисам веровао, иако је Звезда имала одличне појединце. После 2:2 је било скакање, нисам могао да спавам до сутра у подне“.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар