Досије Јовељић: Да ли је могло боље и више?

Звездан Терзић има реч. . .

Фудбал 20.06.2019 | 23:00
Досије Јовељић: Да ли је могло боље и више?
Као да им чупају део срца. Тако се осећају навијачи Црвене звезде сваки пут када неко од талентованих клинаца, школованих иза југа Маракане, напусти дом најтрофејнијег српског клуба. Тај осећај добио је на интензитету оног дана када је обелодањено да ће Дејан Јовељић појачати редове Ајнтрахта из Франкфурта.

Звезда јесте зарадила четири милиона евра, али… Навијачи су веровали да ће момак из Бијељине бити тај са ком ће се идентификовати у ближој будућности. Међутим, закони тржишта су били неумољиви. Нападач од 19 година био је у овом тренутку играч са највећом тржишном вредношћу у дому учесника Лиге шампиона.

Свестан је Звездан Терзић негативних коментара у јавности, посебно што се каса Црвене звезде пубнила претходних 12 месеци од учешћа у Лиги шампиона И великих трансфера. 

„Јовељић је јако талентовано дете. Међутим, мора да се поклопи много коцкица да би он био играч. Судбина Звезде је таква да продајемо играче. Директор Мркела је пре неколико дана дао лепу изјаву о томе. За Звезду је најбезболније да продаје младе играче”, поручио је Звездан Терзић.

Остаће записано да је момак из Бијељине прошле године постигао 12 голова у свим такмичењима. „Јео“ је вршњаке у утакмицама Лиге шампиона за младе. На великој сцени је ретко добијао шансу – готово никада када је густо. Јасан је то био показатељ да приче о великим резултатима и афирмацији младих играча не иду руку под руку. Или још једноставније: тешко би током европских квалификација Дејан Јовељић био протагониста. 

„Научили смо школу лета 2015. године када је Звездина публика, она са запада углавном, викала управа напоље. А имали смо годину стабилизације иза нас, афирмисали смо пет клинаца из омладинске школе. Волео бих и да данас гурнемо пет клинаца и будемо шампиони. Али то није реално. Платили смо школу и тада сморационализовали питање младих играча. Сад чујем питања и коментаре: Где су Звездина деца? Па ето где су. Тада се поред деце тражила и титула. А то није могуће“.

Звезда је од продаје Јовељиа зарадила четири милиона евра (уз милион бонуса). Продала га је још као недовршеноог играча, што је звездашку јавност изиритирало. Многи сматрају да је трансфер морао да буде јачи, посебно што се о Јовељићу причало као о најталентованијем нападачу у омладинској школи после ЛукеЈовића. Покушао је Терзић да одговори на бројне коментаре.

„Уз сво уважавање, мислиим да ти људи нису довољно компетентни да разговарају са нама који седимо овде (Мркела, Милојевић и Терзић прим. аут). Ми смо ти који прате европско тржиште. Ми смо ти који преузимамо одговорност, и сваки дан радимо са Јовељћем. Не можемо да слушамо сваког човека са улице. Критичари нису добронамерни, нити стручни. Показали смо да можемо да водимо овако велики систем. Некада се не слажемо, али више од 20 година процењемо играче. Јовељић је екстремно талентовано дете, али у овом тренутку је то било најбезболније“.

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар