Крстајић: Игра мој Радник Европу, а буџет све мањи!

"Кад се спомену наши услови и буџет, сви гледају у неверици", каже донедавни селектор Србије дан после жреба за Лигу Европе.

Фудбал 20.06.2019 | 10:38
Крстајић: Игра мој Радник Европу, а буџет све мањи!
После одласка из Фудбалског савеза Србије, доскорашни селектор "орлова" Младен Крстајићпотпуно је усредсређен на обавезе у клубу који води - ФК Радник Бијељина.

Овог лета, Радник ће учествовати у квалификацијама за Лигу Европе и у првом колу ће играти против Спартака из Трнаве, прошлосезонског ривала Црвене звезде у квалификацијама за Лигу шампиона, а потом учесника групне фазе другог по снази такмичења.

Први меч биће одигран 11. јула у Трнави, а реванш седам дана касније у Бањалуци.

"Пласман у Лигу Еврпе велики је успех за Радник, с обзиром на то да смо ми мала и скромна средина, која настоји да се кроз фудбал афирмише. Чињеница је да смо по организацији и буџету далеко испод нивоа Спартака из Трнаве, али настојаћемо да се у што бољем светлу прикажемо спортској и фудбалској јавности у БиХ и региону. Сетимо се утакмица од прошле године када је Спартак из Трнаве елиминисао Зрињски у квалификацијама за Лигу Шампиона, а онда је добро намучио и Црвену звезду, што довољно говори о њиховом квалитету", рекао је Крстајић за клупски сајт.

Он је говорио и о финансијским потешкоћама и условима у којима Радник функционише.

"Услови у којима ми радимо фактички су ван сваких спортских норми овог ранга такмичења. Када се спомене наш годишњи буџет од неких 300.000 до 400.000КМ (150 до 200 хиљада евра, прим новин) и при томе из године у годину тај буџет је све мањи, сви вас гледају у неверици. Велика је ово заслуга свих структура у Раднику, почевши од клупске управе, администрације а посебно огроман посао одрадили су стручни штаб и играчи којима припада свако поштовање и највећа заслуга. Доста смо оспоравани у медијима, али ми смо једна мала и компактна целина која жели да напредује из године у годину и ту нас не може нико зауставити. Резултат нам није битан колико је битна наша афирмација у најмасовнијем такмичењу у Европи", додао је поредседник Радника.

Такође, Крстајић је захвалио на подршци Фудбалском клубу Борац из Бањалуке и државном врху Републике Српске.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар