Били су кораци, казна за судије и нема поништавања!

Директор такмичења Кошаркашке лиге Србије Леон Делеон огласио се поводом последње утакмице финала и коша одлуке после грешке у корацима.

Кошарка 18.06.2019 | 16:56
Били су кораци, казна за судије и нема поништавања!
Бурна финална серија кошаркашке Суперлиге окончана је кошем Билија Берона за Звездину титулу, после недосуђене грешке у корацима.

После "трокорака" бека црвено-белих и поготка за победу, КК Партизан уложио је жалбу због превида судијске тројке и указао на грешку Американца у вођењу лопте.

Дан после, огласио се директор лиге Леон Делеон и саопштио да је грешка евидентна, да су судије кажњене, као и да тај пропуст према ФИБА правилима не може бити разлог за поништење утакмице. Зато је одбијена жалба Партизана и регистрована утакмица.

У саопштењу пише...

"У вези са жалбом КК Партизан да је победника решио кош који је Били Берон постигао после грешке у корацима, од спортског директора КЛС је добијено стручно мишљење у коме се наводи:

"Превид судија-недосуђени кораци у последњој секунди 4. финалне утакмице утицао је на крајњи резултат. До тада, 39 минута и 59 секунди, суђење је било веома добро". И поред евидентне грешке судија која је имала пресудан утицај на крајњи резултат, а имајући у виду да се такмичење у нашој лиги одвија према Службеним правилима игре ФИБА, према којима пропуст који су судије направиле не може бити разлог за поништење утакмице (Одељак Ц-Поступак протеста Службених правила игре ФИБА посебно тачка Ц1) жалба КК Партизан се одбија и утакмица се региструје постигнутим резултатом".

- "Због негативне оцене за суђење (2.0) на четвртој финалној утакмици плеј офа судије И.Белошевић, У.Обркнежевић и У.Николић, се по аутоматизму кажњавају са по 3 утакмице у темпу делегирања, сходно чл.61 Ж) 4 Пропозиција такмичења. Казна се преноси у следећу сезону".

Када су у питању казне за клубове и играче, црно-бели су санкционисани због убацивања тврдих предмета и запаљених бакљи. Двојица кошаркаша кажњени су због техничких грешака.

- КК Партизан, кажњава се новчаном казном у износу од 102.000 динара, због тога што је на терен бачен велики број ситних тврдих предмета и две петарде и што је у гледалишту запаљена бакља (четврти пут) сходно чл. 61 Б) 8,12 и 13 Пропозиција такмичења.

-Играч КК Партизан, Н.Величковић, кажњава се новчаном казном у износу од 12.000 динара због досуђене ТГ(друге) сходно чл. 61 Г) 7 Пропозиција такмичења.

-Играч КК Црвена, М.Фаyе, кажњава се новчаном казном у износу од 12.000 динара због досуђене ТГ(друге) сходно чл. 61 Г) 7 Пропозиција такмичења.

Што се тиче изласка тренера оба тима на мајицама на конференцију, овог пута су прошли без казни.

"Имајући у виду да је прес конференција одржана са огромним закашњенем, сви формални пропусти у вези са њом нису узети у разматрање. Захваљујем се тренерима што су у условима какви су били имали стрпљења и воље да у њој учествују", порука је Леона Делеона у последњем саопштењу ове сезоне.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Онда

18.06.2019 15:25

Нема потребе да судије било ста прегледају на монитору.

ОДГОВОРИТЕ