Окреће се трећи суперлигашки рулет: Црвено или црно?!

Још је непознато здравствено стање Огњена Добрића и могућност да заигра, Партизан осокољен победом долази на Звездин терен.

Кошарка 15.06.2019 | 15:37
Окреће се трећи суперлигашки рулет: Црвено или црно?!
После два уводна окршаја у финалу Суперлиге Црвена звезда и Партизан су поравнати на по једној победи, а трећу утакмицу серије (ТВ Арена Спорт, 19.00) многи виде као најважнију у намери два српска гиганта да се докопају шампионске круне.

Црвена звезда ће меч очекује с помешаним осећањима, уз велику неизвесност око здравственог стања Огњена Добрића, односно да ли ће бити способан да заигра у мечу који ће вероватно умногоме одредити даљи ток финала. Партизан осокољен победом уз тројку Радета Загорца стиже на Звездин терен, свестан да је притисак на домаћину и да из ове утакмице може само много да добије. 

У дану одигравања трећег меча с Малог Калемегдана стигло је и кратко саопштење упућено навијачима, уз поруку да је екипи потребно да препозна моменат у којем се клуб налази...

"КК Црвена звезда мтс и овом приликом , апелује на све којима је црвено-бела боја при срцу, да препознају важност тренутка и утакмицу, у којој својом подршком могу да буду додатна снага и шести играч кошаркашима Црвене звезде, који у финишу врло напорне сезоне желе да дођу и до трећег трофеја. КК Црвена звезда мтс подсећа све који долазе у суботу увече у дворану "Александар Николић” да фер и спортски бодре наш тим, не бацају никакве предмете у терен и заиста буду подршка нашим играчима, али и да се не спуштају на ниво неких, који утакмице и спортске терене виде као као полигон за вређање , увреде противника и морбидне представе. Јер ми смо Црвена звезда", стоји у отвореној поруци на сајту браниоца српског трона.

Предигра за нови судар вечитих ривала дошла је у форми изјаве тренера црвено-белих Милана Томића, који је индиректно поткачио свог колегу у табору Парног ваљка, Андреу Тринкијерија.

"Ми како кошаркашки клуб Црвена звезда и ја као тренер током целе сезоне, пред сваку утакмицу против Партизана, нисам причао ни о суђењу, ни о атмосфери кад се играло пред Партзановим навијачима. То што се десило после прве утакмице је лоше за спорт, лоше за српску кошарку. Правити притисак на конференцији за штампу мог колеге према лиги и према судијама, мислим да то није заслужила српска кошарка, нити српски народ. Сви навијачи у Србији воле да гледају кошарку, а не да се праве тензија и притисак. Е сад, сигурно да постоји неки разлог за то, неки план, као што је то било у првој утакмици, када наш играч добије лопту од пет фаулова који се праве свирано је четири, а у другој један. То је систем и план који је добро познат, али понављам, ми се и даље нећемо бавити суђењем, нити притиском. Концентрисани смо само на терен, да одиграмо добро и победимо", поручио је Томић.

Нешто раније стратег Партизана ставио је до знања свима да је Црвена звезда и даље фаворит, али да се његова екипа не предаје унапред...

"Прве две утакмице су само још једном потврдиле да дербије одлучују детаљи, једна лопта. Ништа се није изменило у односу на почетак серије, Црвена звезда је и даље фаворит, ми имамо наше снове којих се не одричемо. У оваквим серијама, важну улогу игра и регенерација, ко се брже опорави од напора и задржи свежину, има предност у односу на противника. Верујем да ће моја екипа и у сутрашњем дуелу пружити максимум, да ће бити достојна дреса који носимо. То је оно што смо дужни себи, навијачима и Партизану. Да ли ће то бити довољно за брејк, нико не може да гарантује", истакао је Тринкијери.

Према садашњим информацијама, Добрићева повреда скочног зглоба није теже природе, а лекарске екипе ће током дана изнети коначну процену његове спремности да помогне тиму. Добрићев евентуални изостанак значајно би ослабио црвено-беле, али би на леђа Кеј Сија Риверса ставило додатни терет да коначно извуче једну ролу достојну играча с етикетом европског шампиона око врата. У редовима Партизана је стање редовно и проблема с повредама - нема. 

СУПЕРЛИГА - ФИНАЛЕ

19.00: Црвена звезда - Партизан

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар