Боби о СП-у: Борићу се за мјесто међу 12!

Још једном да покажемо да смо један од најбољих тимова на свету! "Не можемо да узмемо здраво за готово да ћемо проћи у следећу рунду. Морамо да се боримо. Много је изненађења могућих у оваквим такмичењима, а ми не желимо да постанемо један такав у негативном смислу", опрезан је српски НБА див.

Кошарка 13.06.2019 | 23:40
Боби о СП-у: Борићу се за мјесто међу 12!
Бобан Марјановић је као НБА играч сигуран путник у Кину, ако уопште постоји неко такав. Ипак, по природи је скроман, а то је показао и у интервјуу за ФИБА Баскетбалл сајт где је причао о репрезентацији и истакао да ће борити за место међу 12.

Додао је Марјановић да не треба да узимамо здраво за готово пролазак у другу рунду такмичења, али и да ће Србија свакако пробати да оде до полуфинала, а онда и да се бори за саму завршницу.

Пре свега потврдио је да жели да игра за Србију у Кини на Мундобаскету.

"Да, волео бих да се такмичим овог лета и предствљам своју земљу у Кини. Увек је добро носити репрезентативни дрес и увек се осећам поносно када представљам своју земљу", рекао је Марјановић за сајт ФИБА Баскетбалл.

Делује као да селектор Александар Ђорђевић има највећи број талената на располагању откако је преузео национални тим.

"Можемо да изградимо веома компетитиван тим и волео бих да се борим за место у финалном ростеру за такмичење. Борба за место у тиму ће бити веома напета јер би многи играчи могли да уђу у 12".

Србија ће се као актуелни вицешампион света борити за саму завршницу.

"Желимо да дођемо до полуфинала и да се боримо за место у финалу и шансу да можда дођемо до златне медаље. Ићи ћемо на Светско првенство са великим амбицијама, идемо у Кину са циљем да још једном покажемо да смо један од најбољих тимова на свету. Надам се да ће сви бити здрави. Сви су узбуђени због могућности да имамо још један добар турнир овог лета", рекао је Марјановић.

Потом је наставио излагање…

"Србија је велика кошаркашка нација и ми желимо да наставимо да чинимо наше земљаке поноснима. Турнир ће бити веома компетитиван, али можемо да одемо далеко у такмичењу јер имамо много талента и доста искуства".

Противник није важан.

"Отићи далеко на турниру какво је Светско првенство морате да се борите и да не размишљате о томе против кога ћете играти. Само треба да играте на свом најбољем нивоу и да добијете све утакмице како бисте дошли до медаље или титуле", рекао је Марјановић, па наставио:

"Морате да се такмичите против сваког тима са којим вам се укрсти пут, без обзира на то да ли је то тим који спада међу најбоље или не. Морате да поштујете сваког противника и да играте да добијете ко год да је испред вас. Када играте против ТОП тимова то је увек добра ствар, не плашимо се никога. Поштујемо све тимове, али знамо наш таленат и амбициозни смо", рекао је Марјановић.

Србија ће у групи Д играти против Анголе, Филипина и Италије.

"То је одлична група. Биће веома интересантно играти против неких тимова са које не познајемо толико. Знамо Италију и сви знамо да је то врло добра екипа, али не знам толико много о Анголи и Филипинима. Морамо да играмо на исти начин како бисмо добили све утакмице у првој рунди. И морамо да останемо фокусирани и допринесемо истим интензитетом против сваког противника".

Опрез је ту.

"Не можемо да узмемо здраво за готово да ћемо проћи у следећу рунду. Морамо да се боримо. Много је изненађења могућих у оваквим такмичењима, а ми не желимо да постанемо један такав у негативном смислу", закључио је Марјановић.

Дакле, у нашем тиму су опрезни. И то је добро.

Извор: моззартспорт

ФОТО: ФИБА Баскетбалл

Коментари / 0

Оставите коментар