Хоће ли Торонто запечатити "Оракл" арену?

Репторси ове сезоне имају скор 3-0 на паркету Голден Стејт Вориорса. За шампионски прстен им је потребна још једна победа. . .

Кошарка 13.06.2019 | 19:01
Хоће ли Торонто запечатити "Оракл" арену?
Торонто Репторси у понедељак су пред својим навијачима пропустили прву од три прилике за освајање прве титуле НБА шампиона од оснивања франшизе 1995. године.

Њихово вођство у финалу плеј-офа смањено је на 3:2, а шести меч игра се у "Оракл" арени у Оукленду, у ноћи између четвртка и петка (3.00, Спорт клуб).

На први поглед, то је сјајна шанса за браниоце титуле да уз подршку навијача изједначе на 3:3 и изборе "мајсторицу". Али, када се мало загребе по површини, лако је закључити да Репторси имају сасвим реалне изгледе да ноћас заврше посао.

Пре свега, Голден Стејт је поново остао без Кевина Дурента. Двоструки узастопни МВП финала вратио се на паркет у петом мечу и одмах подигао игру Вориорса на виши ниво. Нажалост, већ почетком друге четвртине је доживео далеко тежу повреду од оне која га је држала ван терена од 8. маја.

Дурент је у среду у Њујорку оперисао покидану Ахилову тетиву и у наставку серије ће бити само морална подршка саиграчима, који су у Торонту "ишчупали" победу серијом од 9:2 у последња три минута.

Други фактор који иде у прилог Репторсима пред утакмицу број шест, без обзира на то што се Голден Стејт делимично вратио у живот, јесте статистика овосезонских међусобних дуела у Оукленду.

Торонто је први тим који је у једној сезони три пута савладао Вориорсе као гост, још од Сијетл Суперсоникса 1995! У регуларном делу било је 93:113, а у трећем и четвртом мечу финала 109:123, односно 92:105.

Дакле, ниједном није било ни неизвесно!

Ако би Кавај Ленард и екипа поново тријумфовали, био би то крај финала и озваничење смене на трону НБА лиге, а уједно и нежељен опроштај Голден Стејта од дворане у којој је био домаћин од сезоне 1971/72, пошто је за септембар планирана селидба у нови "Чејс центар" у Сан Франсиску.

Репторси верују у такав исход, иако су свесни да је све могло да буде готово пре три дана, да је Кајл Лаури погодио тројку са крила уз звук сирене, слично Ленарду у "мајсторици" полуфинала Истока против Филаделфије.

"Да ли ме је пораз погодио више него неки други? Не баш. Сваки је тежак... Али, рећи ћу вам ово: осећам се одлично што ћу моћи да водим екипу у још једној финалној утакмици. Мислим да смо, без обзира на пораз, играли сјајно у завршници претходног меча. Добили смо све што смо хтели, само смо промашили неке шутеве, а био је и један недосуђен фаул над Марком Гасолом", рекао је тренер Ник Нурс.

Ако ипак Голден Стејт успе још једном да се извуче, меч одлуке играће се у Торонту, у ноћи између недеље и понедељка.

"Изаћи ћемо на терен и радити свој посао. Нисмо тим који превисоко лети, али и не падамо предубоко. Живимо у садашњем тренутку. Данас је данас, нови тест за нас, да видимо какви смо на тешком гостујућем терену. Чека нас спреман и мотивисан противник, али бићемо и ми спремни", поручио је искусни Лаури.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар