Кецмановић бољи од 16 година старијег!

Београђанин у првом колу Мерцедес купа преокретом савладао далеко искуснијег Филипа Колшрајбера!

Тенис 10.06.2019 | 17:39
Кецмановић бољи од 16 година старијег!
Наш најталентованији млади тенисер, Миомир Кецмановић осварио је данас у Немачкој једну од највећих победа у краткој каријери.

Београдски тинејџер је чак 16 година млађи од Филипа Колшрајбера (35), домаћег тенисера којег је савладао у првом колу Мерцедес купа у Штутгарту (АТП 250, травната подлога на отвореном, наградни фонд 754.640 евра). Наш Дејвис куп репрезентативац је након безмало два сата игре славио након преокрета са 2:1, по сетовима 4:6, 7:5 и 6:3.

Српски ас је тренутно 83. на свету што му је пласман каријере и након добрих партија на Ролан Гаросу сада наставља са представама које смо дуго чекали. Истина, Колшрајбер није тако јак као пре неколико година када је био 16. рекет света, али сигурно има и квалитет и искуство за потпуни респект. Миша је очигледно на правом путу, пошто се привикавао на услове играња у профи циркусу. Наредни противниик у Штугарту му победник меча између Канађанина Дениса Шаповалова и још једног Немца, Јана Ленарда Штруфа.

Прошле године на Мерцедес купу, који је 2012. освојио Јанко Тисаревић, титулу је освојио Роџер Федереркоји се овај пут неће играти у европској банкарској престоници, те су највећи фаворити Александер Зверев, Каребн Хачанов и Милош Раонић. Овај турнир је специфичан и по томе што победнику поред пехара, 250 АТП поена и 117.050 евра новчане награде следи и најновији модел аутомобила генералног спонзора, Мерцедеса.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар