РГ: Бекер и Виландер о мечу Ђоковић - Зверев...

Бекер: Зверев може да пружи отпор! Виландер: Новак није имао прави тест! Борис Бекер и Матс Виландер, легендарни тенисери, сматрају да је Новак Ђоковић велики фаворит против Александра Звереве у четвртфиналу Ролан Гароса.

Тенис 05.06.2019 | 22:45
РГ: Бекер и Виландер о мечу Ђоковић - Зверев...
"Ђоковић је у топ форми од прве рунде и још није имао прави тест због начина на који игра. Са друге стране Саша (Зверев) се доста мучио, играо је дуге мечеве, два пута по пет сетова. Први пут да сам видео доброг Звереве (на Ролан Гаросу) било је против Фоњинија. Одиграо је вероватно најбољи меч у сезони и то мора да уради и против Новака", рекао је Бекер за "Евроспорт" и додао:

"У последњих неколико мечеве Зверев је играо добру у дугачким разменама, био је доста стрпљивији чекавши прави моменат за прави ударац, што мислим да морате да радите против Новака. На папиру Ђоковић је фаворит, али у добром дану Саша може да му пружи јак отпор".

Са друге стране Матс Виландер сматра да Зверев мора да понови сличну игру с краја прошле године.

"Па, Зверев је последњи пут победио Новака у финалу Завршног турнира. Била је то друга подлога, али је Зверев био супер-агресиван, сервирао је сјајно и када то ради може да угрози топ играче. Излазио је на мрежу, шетао Новака по терену, али нисам сигуран да то може да ради и на шљаци. Мислим да мора да игра на такав начин, ако жели да има неке шансе", каже Виландер и додаје:

"Новак Ђоковић није имао прави тест јуче и игра бриљантно. Због онога што сам видео на турниру, ставио бих Новака као фаворита да освоји титулу, али наравно финале није данас. Тим игра невероватан тенис такође... Рафа, Новак и Доминик – победник Ролан Гароса биће један од ове тројице".

Подсећамо, Ђоковић и Зверев меч четвртфинала одиграће у четвртак, пошто су организатори због кише отказали све данашње дуеле.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар