Карапас освојио 102. издање Ђира д'Италија!

Роглич на подијуму! Ричард Карапас, бициклиста Мувистара, победник је 102. издања првог Гранд тура у сезони – Ђира д'Италије.

Остали спортови 02.06.2019 | 19:39
Карапас освојио 102. издање Ђира д'Италија!
Двадесетшестогодишњи Еквадорац тријумфовао је испред Италијана Винченца Нибалија и Словенца Приможа Роглича.

Роглич, некадашњи ски скакач, на почетку је био велики фаворит да донесе розе мајицу у Верону, међутим понестало му је снаге и у последњим етапама је изгубио трку.

Роглич кренуо је да губи доста времена од 15. етапе, док је Карапас кључну разлику направио на 14. када је тријумфовао са скоро два минута предности у односу на главне ривале.

На последњој етапи 102. издања Трке кроз Италију гледали смо хронометар кроз Верону у дужини од 17 километара. У Верони тријумфовао је Американац Чад Хага с временом 22:07, други је био Виктор Кампернетс, док је трећи завршио Томас Де Гент.

Првих десет у генералном пласману чине Микел Ланда (Мувистар), Бауке Молема (Трек-Сегафредо), Рафал Мајка (БОРА), Мигел Анхел Лопес (Астана), Сајмон Јејтс (Мичелтон-Скот), Павел Сиваков (Тим ИНЕОС) и Илнур Закарин (Катјуша).

Најбољи млади бициклиста на трци је Мигел Ангел Лопес из Астане, највише поена сакупио је Паскал Акерман из БОРА тима, најбољи "брдаш" је Ђулио Ћиконе из Трек-Сегафреда, док је најбоља екипа Мувистар из Шпаније.

Генерални пласман:

1. Ричард Карапас (Мувистар) 90х 01' 47''
2. Винченцо Нибали (Бахреин-Мерида) +1' 05''
3. Примож Роглич (Јумбо-Висма) +2' 30''

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар