БУМ-БУМ-БУМ-БУМ и Ентони Џошуа је на поду!

Шоканатан пораз од дежмекастог и потцењеног Ендија Руиза у Медисон сквер гардену доживео је синоћ сада већ бивши власник три шампионска појаса.

Остали спортови 02.06.2019 | 15:00
БУМ-БУМ-БУМ-БУМ и Ентони Џошуа је на поду!
Одавно се овакав шок није догодио у свету професионалног бокса, нарочито у тешкој категорији као што се то збило синоћ усред Њујорка где је "слатка наука" добила новог шампиона.

Јер, Ентони Џошуа је у свом пвом покушају да покори Америку прошао као бос по трњу. И то од дежмекастог, да не кажемо дебелог Ендија Руиза млађег који је требало да му послужи као "предјело" пред главне окршаје који су мање-више већ договорени. Пре свих за одмеравање са WБЦ владаром, Дионтеом Вајлдером. Али...

Била је то заиста изузетна борба у њујоршком храму спортова која је завршена судијском одлуком у седмој рунди. И то након што је Британац четири пута "мирисао под".

"Победио ме је одличан борац, али ја се не предајем. Видећемо шта ће се још догодити, али мислим да је потребно да још јаче радим и нема сумње да ћу се вратити. Очекујем реванш" изјавио је сада већ бивши власник три шампионска појаса (WБА, WБО и ИБФ)  која су сада прешла у громовите руке његовог опонента.

Мало ко је веровао да је 15-ак центиметара нижи и јасно претешки изазивач из Калифорније моћи нешто да уради човеку који је савладао, између осталог и Владимира Кличка. Међутим, мало ко је гледао у његове резултате, уместо у помало смешну физикалију заборавивши да је дечко до сада имао само један пораз, а од 33 профи борбе 22 је завшио нокаутом. До синоћ када је забележио највећи тријумф у каријери.

Није била ово случајна победа, остварена једним громовитим ударцем као што је то урадио Хасим Рахман2001. године Леноксу Луису који га је потом у другом мечу понизио показавши му ко је краљ бокса. Не, ово је била поштено извојевана битка, добијена одличном тактиком и врхунским боксерским знањем. Али пре свега храброшћу.

Након почетног испитивања први се на поду, и то у трећој рунди нашао Американац, али као и сви боксери мексичких корена, брзо се повратио и наставио као да се ништа није догодило. У истој рунди је успео да веже сртрашан бараж након којег је и Џошуа омирисао под. Од тог тренутка, Британац више није могао да се сабере. До коначне судијске одлуке уследила су још три нокдауна, а потом и велико славље момка који је буквално у последњем тренутку улетео као замена за допингованог Џарела Милера.  

Ово је први пораз Ентонија Џошуе у 23 меча који је очигледно подценио 14. на листи изазивача у најтежој категорији, заборавивши да су сви ти момци сјајни борци који лако могу да победе било кога, што је Руиз и показао.

Тешка категорија је, чини се добила ново лице, али остаје да се види да ли ће и колико Енди Руиз успети да се задржи на шампионској позицији. Било како било, уздрмао је свет племените вештине, раздрмао поредак и још једном показао да батина има два краја. И наравно, повећао банковни конто за 2,5 милиона долара.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар