РГ: Сензација у Паризу - Хрватица елиминисала Плишкову!

Друга тенисерка света Каролина Плишкова елиминисана је у трећем колу Отвореног првенства Француске.  Крај и за Плишкову, Осака остаје на WТА трону! Хрватица Петра Мартић преслишала други рекет света и пласирала се међу 16 најбољих на Ролан Гаросу.

Тенис 31.05.2019 | 17:02
РГ: Сензација у Паризу - Хрватица елиминисала Плишкову!
Плишкова је поражена од 31. на WТА листи Петре Мартић из Хрватске резултатом 2:0 у сетовима (6:3, 6:3), за мало мање од сат и по времена игре.

Мартићева ће у наредној рунди играти против победнице дуела у ком ће се састати Вероника Кудерметова и Каја Канепи.

Маркета Вондрушова из Чешке победила је у трећем колу Карлу Суарес-Наваро са 2:0 (6:4, 6:4).

Вондрушова ће се у следећем колу Ролан Гароса састати са Анастасијом Севастовом из Летоније.

Севастова је после велике борбе победила Елиз Мертенс са 2:1 у сетовима (6:7, 6:4, 11:9).

Американка Медисон Киз је као 14. носилац оправдала улогу фаворита против Присиле Хон и победила са 2:1 (7:5, 5:7, 6:3).

Киз ће играти против Ане Блинкове из Русије у наредној рунди.

У женском синглу Ролан Гароса данас је пала још једна заиста велика жртва 118. издања париског гренд слема. А за то је "крива" Петра Мартић која је у два сета преслишала Каролину Плишкову славивши са 6:3 и 6:3 за сат и 25 минута игре на стадиону "Филип Шатрије".

Искусна 31-годишња Сплићанка је виђена и пре почетка меча као потенцијална мина за кладиоце пошто је у пет претходних одмеравања са тренутно другим рекетом света била боља у четири наврата. Чехиња, која је могла да се домогне и првог места на WТА листи у Паризу има за чим да жали јер је деловало као да је уз помоћ новог тренера, легендарне Кончите Мартинез коначно била спремна да направи нешто заиста велико. Ипак, освајање гренд слема, али и успон на сам врх женског тениса за једну од најбољих тенисерки света остају и даље сан.

Пошто је Плишкова испала, а пре ње и повређене Ангелика Кербер и и Кики Бертенс, док је Петра Квитоваодустала од учешћа на РГ више нема претњи за Наоми Осаку, то јест њено прво место на WТА листи које ће задржати и по завршетку париског гренд слема.

Противница Петри Мартић у борби за четвртфинале биће боља из сусрета између Естонке Каје Канепи и мало познате Рускиње Веронике Кудјерметове.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар