РГ: Тим се намучио, Осака поново преокренула!

Аустријски тенисер Доминик Тим прошао је у треће коло Ролан Гароса победом над Казахстанцем Александром Бубликом са 3-1 у сетовима.

Тенис 30.05.2019 | 14:26
РГ: Тим се намучио, Осака поново преокренула!
Тим је до победе дошао после два часа и 33 минута, по сетовима 6:3, 6:7(6), 6:3, 7:5.

Аустријанац, четврти носилац турнира, имао је више проблема од очекиваног против 91. тенисера света, али на крају заказао дуел са Уругвајцем Паблом Куевасом.

Бублик је био одличан у другом сету. Имао је 4:1, али допустио Тиму да се врати у сет и одведе га у тај-брејк. Ипак, Казахстанац је и ту био бољи и изједначио.

После лако добијеног трећег сета Тим се опет нашао у великим проблемима у четвртом. Бублик је повео са 5:2, на ритерну имао две везане сет лопте, али је уследила фуриозна серија Аустријанца који је освојио пет узастопних гемова и прошао даље.

Његов наредни противник Куевас прошао је даље тријумфом над Британцем Кајлом Едмундом, који му је предао при резултату 7:6, 6:3, 2:1 за Уругвајца.

Подсетимо, Тим има "своју" четвртину жреба као четврти носилац, а у евентуалном полуфиналу противник ће му бити Новак Ђоковић.

Даље је прошла и јапанска тенисерка Наоми Осака, први рекет планете, победом над Белорускињом Викторијом Азаренком – 4:6, 7:5, 6:3.

Осака је поново дошла до победе после преокрета, као што је био случај у првом колу, а њена противница је опет пропустила огромну шансу да заврши дуел.

Азаренка је имала предност од 4:2 у другом сету и шансу да направи дупли брејк и, највероватније, разбије сав отпор противнице, али се Јапанка понов некако извукла и затим у трећем сету убојитом игром пласирала у треће коло.

У наредном колу Наоми ће играти против боље из дуела Сакари (Грчка) – Синиакова (Чешка).

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар