Милан Алексић: Увијек исто - највиши пласман!

Код ватерполиста Србије нема много филозофије - било које такмичење, зна се мета.

Остали спортови 27.05.2019 | 22:15
Милан Алексић: Увијек исто - највиши пласман!
Милан Алексић је недавно завршио са Солноком првенство Мађарске. Драстично подмлађени састав некадашњег првака Европе је завршио као трећи. Изостао је у последњем тренутку пласман на Ф8 Лиге шампиона у Хановер. 

По доласку у Београд прошле недеља сачекала га је лепа вест. Добио је "Мајску награду" Спортског савеза Србије, највеће друштвено-спортско признање у држави. Следи кратак одмор и затим старт припрема за финални турнир Светске лиге коме ће од 18. до 23. јуна управо Београд бити домаћин.

Кренимо редом, прво неколико речи о Солноку: 

"Знали смо да са новим саставом, са доста младих играча не можемо да будемо са највећим амбицијама на свим фронтовима. Да смо отишли на фајнал-ејт могли би да кажемо да је сезона била солидна. Нису успели због неких наших киксева, посебно ремијем са Хановером код куће. И поред боље игре у финишу такмичарске године нисмо могли да завршнице Лиге шампиона, док је бронза у националном првенству ипак реалан резултат".

Одлука Спортског савеза Србије је пријатно изненадила поузданог српског репрезентативца:

"Заиста велико признање. Кад погледам листу добитника у ранијем периоду морам да признам да је пријатно бити у друштву таквих великана. Било је десет добитника и посебно ми је драго да је ту и генерални секретар савеза Немања Маријан. Наставили смо традицију, јер је велики број ватерполиста, тренера и ватерполо радника добио 'Мајску награду".

Пред Алексићем су нови изазови. После одмора од неколико дана репрезентација ће почети припреме за завршни турнир Светске лиге на београдском Ташмајдану.

"Нема ту много приче. Наше обавезе су увек исте, да идемо из утакмице у утакмицу на највиши пласман. Надам се да то можемо да урадимо мада ће Хрватска, Мађарска, Шпанија и Аустралија бити ривали за респект".

Чињеница да се игра на Ташмајдану радује Алексића.

"Нисам играо репрезентативне утакмице на отвореном Ташу, а то је светски храм ватерпола. Знам да ће организација бити одлична, прави спортски амбијент".

Алексић добро памти атмосферу у Арени у време Европског првенства 2016. Публика је тада била играч више. Допада му се и слоган "На трибине за делфине":

"Подршка са трибина је наш ветар у леђа. Очекујем пуне трибине, сада нам је присуство навијача и бодрење изузетно важно. Лакше ћемо до првог места које води у Токио".

Алексић има богато искуство играња на завршним турнирам Светске лиге. У Берлину 2007. улетео је у састав као млад играч чије време долази. Није било Вујасиновића, повређеног Рађена и Удовичић му је указао поверење. На Светским лигама у Фиренци 2011. и Бергаму 2015. играо је као рутинер. Први пут у бековском друштву са Удовичићем и Рађеном а други пут као вођа младих бекова - Саве Ранђеловића и Николе Јакшића.

"Да, имам лепа искуства са Светских лига. У Берлину смо били први, у Подгорици две године касније трећи и онда прва места у Нишу, Фиренци, Чељабинску, Дубаију, Бергаму, Гунџуу и Рузи. Било би лепо да се серија настави у Београду. Неће бити лако, ривали су све бољи али на нама је да дамо све од себе и да уз поменуту подршку са трибина пробамо да остваримо циљ", каже Милан Алексић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар