НФЛ размишља да дозволи коришћење марихуане?!

Након бројних апела челници НФЛ-а и унија играча разматрају о евентуелној дозволи коришћења марихуане у медицинске сврхе.

Остали спортови 27.05.2019 | 09:45
НФЛ размишља да дозволи коришћење марихуане?!
НФЛ и унија играча су по први пут пристали да заједно раде на неком пројекту, а у питању је дозвола за играче да конзумирају марихуану у медицинске сврхе, како би ублажили разне болове и главобоље.

Истраживање ће се вршити на два нова медицинска комитета које су заједно оформили лига и унија играча и то ће такође утицати на тимска правила што се тиче рецепта за лекове и терапија за повређене играче.

У последњих неколико година велики број играча је изразио фрустрацију због казни које су добијали јер су њихови допинг тестови били позитивни на марихуану, чак и када играчи живе у државама у којима је конзумација марихуане легална.

"Мислим да је ово велика ствар, НФЛ и унија играча заједно раде на решавању проблема. Мислим да ово доказује да је здравље и безбедност спортиста на првом месту, што су обе организације више пута и поручиле", рекао је шеф медицинског особља НФЛ-а, Ален Силс.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар