Одлазак једног од највећих - у 29. години!

Сандро Сукно завршио каријеру због проблема са срцем! Хрватски ас мора да остави ватерполо! Чувени ватерполиста дефинитивно је окончао каријеру из здравствених разлога.

Остали спортови 20.05.2019 | 18:20
Одлазак једног од највећих - у 29. години!
Много пре него што би требало, хрватски ватерполо великан је приморан да заврши каријеру. Сандро Сукно је решио да ипак изађе из базена, иако се борио свим силама да се после паузе због проблема са срцем врати спорту у којем се прославио.

Ипак, ватерполиста Југа, који је са репрезентацијом Хрватске освојио све што се освојити може, од Олимпијских игара у Лондону, преко Светског до Европског првенства, није успео да залечи све проблеме и после препоруке лекара решио је да се опрости од играчке каријере.

„Поштовани пријатељи спорта, колеге саиграчи, тренери, ватерполо званичници, а надасве навијачи, осећам да ми је дужност да овим путем обавестим јавност како сам морао донети нимало једноставну одлуку. Одлучио сам из здравствених разлога да окончам активну играчку каријеру.

Наиме, након операције на срцу у САД почетком прошле године која је заиста успешно отклонила све моје тадашње тегобе, те опоравка који је потрајао годину дана, у контакту с неколицином најеминентнијих стручњака, лекара из Хрватске и иностранства, а након темељних прегледа и резултата контролних прегледа, показало се да моје укупно здравствено стање није оптимално за наставак бављења врхунским спортом и да не постоји стопостотно гаранција здравствене сигурности”, написао је, поред осталог, 29-годишњи Сандро Сукно у саопштењу за јавност.

Борио се са болешћу, био подвргнут операцији срца, уложио велики труд у повратак у базен, али није успео.

Сандро Сукно (1990) објавио је да је завршио каријеру у 29. години из здравствених разлога, са којима се борио од краја 2017, када му је први пут дијагностикован проблем.

Испоставило се да је званично најбољи ватерполиста света за 2017, освајач најсјајнијих одличја са Хрватском на свим највећим турнирима (Олимпијске игре 2012, Европско првенство 2010 и Светско првенство 2017) одиграо последње финале са "баракудама" у Будимпешти претпрошлог лета, када је највише захваљујући њему прекинута дотадашња доминација Србије свим такмичењима.

Нажалост својих који воле спорт, то је било последње велико такмичење на којем је Сукно наступио, што је и потврдио у саопштењу на сајту Ватерполо савеза Хрватске.

Некадашњи ватерполиста Југа, Приморја и Про Река рекао је да се нада да ће остати у ватерполу.

Хрватски ас је каријеру започео у родном Дубровнику, у Југу, потом је у два наврата играо за Про Реко, за Приморје из Ријеке и на крају поново за Југ.

Сукно је био проглашен за најбољег ватерполисту света за сезону 2016/17.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар