Грађани сабирају штету у Бањалуци

Водостаји ријека у Бањалуци се константно повлаче, а грађани већ сабирају штету по бањалучким насељима. Најгоре су прошли они чије се куће налазе одмах уз Врбању.

Република Српска 17.05.2019 | 14:38
Грађани сабирају штету у Бањалуци
Сенадину Халиловићу из Дебељака су и ове поплаве донијеле метар воде у породичну кућу. Тренутно чисти смеће које је Врбања донијела у двориште, а како каже, да није било комшија питање је шта би било са њим и супругом.

У Доњој Чесми вода овај пут није стигла до кућа. Али спорни насип у овом бањалучком насељу се на једном дијелу одронио, што представља опасност у ситуацијама обилних падавина.



Према тврдњама мјештана Чесме, још нико из градске управе није био на терену, а ситуација је алармантна. Насип пуца, како кажу, на свим мјестима, а уколико би опет дошло до раста водостаја Врбаса и Врбање, насип би био пробијен, а самим тим би било потопљено до крова и 150 кућа у Доњој Чесми.

Мјештани бањалучког насеља Дервиши немају проблем с насипом, али имају са улијевањем ријеке Широке у Врбас која је и овај пут ушла у куће. Златко Блажевић није стигао да уради процјену штете, али вода која је у кући достизала пола метра му је уништила све.



Блажевић каже да му је већ долазила Комисија за процјену штете те да су пописали све што је уништено. Урађена је и дератизација и дезинфекција куће. Из градске управе немају још процјену комплетне штете, али према ријечима градоначелника Бањалуке, најгоре стање је на саобраћајницама.

Штета у Бањалуци усљед поплава од 12. до 14. маја се процјењује у 25 градских и приградских насеља. Двије комисије су на терену, једна која процјењује штету на стамбеним и помоћним објектима, а друга на пољопривредним газдинствима.

БН ТВ 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

добојлије

17.05.2019 13:01

Само се не угледајте на добојске пропалице и паразите јер је та банда већ прије два дана извршила процјену штете у износу од 1.450.000,оо КМ, а полиција и тужилаштво и даље ћуте за поплаве из 2014. године и ако је била очигледна не одговорност и нестручност и не заинтересованост и паушалност градске власти, једноставно није их брига за грађане.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само поштено

17.05.2019 15:19

Тај ваш Блажевић је осигурао кућу од поплава, ал очигледно не зна да постоје фотиграфије колико је вода ушла у кућу... 10 цм. Јави те му да ће фотографије бити прослијеђене, осигуравајоћој кући.

ОДГОВОРИТЕ