Велика помоћ код "мушких проблема"

Мушкарци који дуго седе на послу или испред телевизора имају неупоредиво више проблема са простатом од оних који су физички активни. Ово се нарочито односи на припаднике трећег доба.

Здравље 11.05.2019 | 20:39
Велика помоћ код "мушких проблема"
Дакле, први савет руских лекара је да мушкарац мора свакодневно да шета, иде пешице уместо колима, а уколико ради за столом треба често да устаје и корача, макар по соби.

Увећана простата је болест модерног мушкарца који седелачким начином живота нарушава своје здравље. Мушкарци тек када почну ноћу често да мокре или да дању отежано мокре обрате пажњу на увећану жлезду.

Увећана простата притиска бешику и отежава мокрење, а свременом може довести и до озбиљнијих компликација и оштећења уринарног тракта. Већ после педесете године би сваки мушкарац требало да иде на редовне контроле код доктора.

Уколико су симптоми благи, могу се победити одређеним намирницама, топлим купкама и биљним препаратима. Уколико не буде побољшања, обавезно треба посетити лекара, преносе Новости.

1. Зелени чај уместо кафе

Кофеин је диуретик и подстиче мокрење, а налази се и у чоколади и газираним пићима. Зелени чај је неупоредиво здравији начин "буђења", али се не препоручује људима са високим притиском. У том случају је боље решење чај од хибискуса. Зелени чај садржи моћне антиоксидансе који уништавају бактерије и вирусе, појачавају имунолошки систем и боре се против неколико облика рака, укључујући рак простате. Зелени чај смањује ризик од инфекције код простатитиса.

2. Биљна мешавина

Чајна мешавина која садржи биљке (мала млечика, ува, лист брезе, русомача, пољски раставић и кукурузнеа свила) релативно брзо смирују упалу простате, смањује оток и спречава развој инфекције. Све ове биљке и појединачно су одличне за уринарни тракт.



3. Сок од семенки лубенице

Семенке лубенице су одличне за детоксикацију, побољшавају рад бешике и чисте бубреге. Четири кашике семенки се самељу или добро изгњече, па се кувају у литар воде десетак минута и оставе да се охлади. Сок се чува у фрижидеру и пије неколико дана.

4. Чај од корена коприве

Уколико се појави осип или узнемири стомак, не треба више пити овај чај. Такође, чај од коприве није добар за висок притисак. За све остале рецепт је једноставан - кашика чаја се прелије са два децилитра кључале воде.

5. Чај од хибискуса

Чај од хибискуса не садржи кофеин, добар је за крвни притисак и има антиканцерогена својства. Овај чај има позитиван учинак на простату, а прави се од сувих или свежих цветова. Пије врућ или хладан.

6. Чај од камилице

Чај се користи као противупални и као средство за зацељивање рана, а прави се од латица биљке.

7. Семенке бундеве и лана

Сваког дана треба појести пуну шаку непржених семенки бундеве. Ово семе је добар извор цинка, минерала кључног за здравље простате.

(Новости.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар