Важна је разлика у годинама за везу

Кажу да права љубав не познаје године, но изгледа да наука не поткрепљује ту тврдњу.

Забава 10.05.2019 | 08:50
Важна је разлика у годинама за везу
Студија проведена на Универзитету Еморy у Атланти показала је да разлика у годинама између партнера има велик утјецај на успјех везе, пише Гоод Хоусекеепинг.

У истраживању у којем је судјеловало 3.000 парова, научници су открили да парови с разликом у доби од пет година имају 18 посто већу шансу за прекид од парова који су вршњаци.

Тај постотак скаче на 39 посто код парова с разликом у доби од 10 година те на невјероватних 95 посто у случајевима гдје се ради о разлици од 20 година.

Изгледа да су резултати само потврдили већ усађено мишљење у народу, а формула успјешне љубавне везе звучи поприлично једноставно - што је мања разлика у годинама, то је већа шанса за успјех.

А питате ли се која је идеална разлика, научници кажу да највише шансе за успјешну везу имају парови у којима је једна особа од друге старија тек годину дана, преноси Индеx.

Наравно, као увијек, и у овом случају постоје изузеци, које су ту само како би потврдиле правило.

(Н!)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Можда

10.05.2019 12:56

Разлика у годинама, ако није драстична и није важна. Сви ћемо остарити и ту нема помоћи.. Везе пропадају због терора млађих над старијим или због сумња старијих о мотивима млађих. Самоћа је из раја изашла. Да смо ми читали како су се свеци свађали нико у Бога не би вјеровао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Замајавање

10.05.2019 15:09

Ниђе везе. Морају нешто писати. Ко то може утврдити? Које глупости све пишу, то је чудо једно. Заглупљивање народа. Колико ће која веза опстати, брак преживити зависи од личности двоје људи, првенствено. Не од њихових година.

Name

@ замајавање

11.05.2019 11:50

Царе па за то постоје статистике и бројке,а оне не лажу..