Како препознати мале генијалце

Када дете поставља много питања и потпитања и активно анализира свет око себе, значи да одскаче од вршњака. Дете које воли много да прича, и то са одраслима, изузетно је зрело и паметно.

Здравље 01.05.2019 | 08:55
Како препознати мале генијалце
ПОСТОЈИ много начина да откријете да ли је ваше дете натпросечно интелигентно. Ево неколико примера који ће вас уверити у то. Малишани у просеку науче да читају у шестој години, док надарена деца почињу да се интересују за књиге много раније. Самим тим раније почињу и да читају, отприлике већ са четири године.

Невероватна моћ памћења је такође показатељ да дете има висок степен интелигенције. Рецимо, када родитељима препричава догађај који се десио пре неколико недеља или месеци.

За натпросечну интелигенцију се доводи у везу и знатижеља. Када дете поставља много питања и потпитања и активно анализира свет око себе, значи да одскаче од вршњака. Дете које воли много да прича, и то са одраслима, изузетно је зрело и паметно. Такви малишани врло рано почињу да исказују мисли и осећања и то кроз сложене реченице. Одлика високог нивоа интелигенције је и хумор, зато немојте да се изненадите ако дете стално покушава да вас насмеје, смишљајући разне шале.

Малишани који имају склоност ка музици, певању или неком одређеном инструменту су углавном интелигентнији од својих вршњака. Такође, мали генијалци постављају високе стандарде у свему што раде. Ако желе нешто да науче, неће одустати док то беспрекорно не савладају.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар