Први кафић у којем се гости друже са свињама

Кафићи у којима се гости могу дружити с мачкама присутни су у цијелом свијету, а Јапан је одлучио отићи корак даље и у Токију отворити први кафић у којем се гости могу дружити са свињама.

Занимљивости 26.04.2019 | 11:19
Први кафић у којем се гости друже са свињама
Кафић Мипиг од марта је дом малих свиња које могу стати у шољу за чај, пише ЦНН.

Портпарол овог кафића наглашава да није ријеч о специфичној врсти свиња и каже да госте треба упозорити да су то младе свиње које временом расту и постају веће.

Мипиг је настао као резултат кампање Цамп-Фире, странице за цроwдфундинг која је слична страници ГоФундМе.

Оснивачи су се надали да ће сакупити 18.000 долара за овај пројект, а на крају су сакупили дупло више од планираног износа.

Свиње су веома популарни кућни љубимци у САД-у, нарочито међу славним особама. Парис Хилтон је свињу често доводила на црвени тепих, а Ариане Гранде је свог љубимца Пиггyја Смаллза представила у једном видеоспоту. Међутим, у Јапану се свиње не сматрају кућним љубимцима.

"Вољели бисмо да Јапанци боље упознају ове животиње те да оне евентуално постану вољени чланови њихове породице", кажу оснивачи Мипига.

У Јапану већ постоје кафићи у којима се гости могу дружити с псима, совама, јежевима па чак и са Мумијевима.

"Њихови носићи су хладни, а тијела топла. Преслатко", рекао је један одушевљени посјетилац кафића Мипиг.

Лондон је већ испробао овај концепт 2015. године када је одржан "пигниц" на којем су се посјетиоци могли дружити са свињама. Међутим, било је то ограничено искуство које сте могли доживјети само тада, док је Мипиг кафић у Токију отворен на неодређено вријеме.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар