Алба је фаворит за Евролигин вајлд кард!

И то ако не освоји место на терену!

Кошарка 23.04.2019 | 18:45
Алба је фаворит за Евролигин вајлд кард!
Претходних дана много се спекулисало о могућности да специјалну позивницу за Евролигу добије Партизан, и да на тај начин Србија после пет година поново има два представника. Поједине информације говоре да црно-бели нису без шанси, и да би челници најквалитетнијег такмичења на Старом континенту могли да награде клуб из Хумске. Пре свега због славне пролости и атмосфере у дворани Пионир.

Међутим, пут до специјалне позивнице биће поплочан бројним препрекама. Према писању Спортанда главни фаворит за добијање поклон места у Евролиги је берлинска Алба. Албатроси су поражени у финалу Еврокупа од Валенсија, тако да су пропустили прву прилику да се на терену домогну Евролиге.

Међутим, имаће и другу шансу. Наиме, Алба ће добити место у Евролиги уколико освоји првенство Немачке, или ако у финалу плеј-офа буде поражена од Бајерна.

У Хумској навијају за поменуте опције, јер би у том случају имали конкурента мање за специјалну позивницу. Вероватно најозбиљнијег конкурента.

Пласман Албе на терену значио би да би се црно-бели за специјалну позивницу борио са Дарушафаком, Униксом и Локомотивом из Кубања.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар