Тренер Сакрамента оптужен за сексуални напад!

Неколико дана након што се договорио са Дивцем, Волтон се суочио са оптужницом која га терети да је у хотелској соби оборио новинарку на кревет, закорачио је куковима и љубио по врату против њене воље, пише таблоид "ТМЗ Спортс".

Кошарка 23.04.2019 | 13:45
Тренер Сакрамента оптужен за сексуални напад!
Неколико дана након што се растао са Лос Анђелес Лејкерсима и прихватио понуду Влада Дивца да наследи Дејва Јергера на клупи Сакраменто Кингса, Лук Волтон (39) се суочио са оптужницом која га терети за сексуални напад.

Америчка новинарка Кели Тенант преко својих адвоката оптужила је Волтона да је, у време док је био асистент у Голден Стејт Вориорсима, "искористио физичку надмоћ, грлио је и љубио по врату против њене воље у својој хотелској соби", објавио је онлине таблоид "ТМЗ Спортс".

Позивајући се на извор који је прочитао оптужницу, новинарка Тенант тврди да ју је Волтон позвао да се нађу у хотелу у Санта Моники како би разговарали о књизи коју је тек била објавила у то време. 

НБА лига покренула је самосталну истрагу поводом овог догађаја, наводи ЕСПН, док Лос Ангелес Тимес пише да новинаркин адвокат није желео да одговори на питање о томе да ли је наводни Волтонов напад одмах пријављен полицији у Санта Моники.

Према њеном сведочењу, наводи "ТМЗ Спортс", бивши НБА кошаркаш убедио ју је да разговор наставе у његовој хотелској соби, а када су се тамо и нашли Волтон је наводно "оборио Кели Тенант на кревет, а потом је и закорачио".

Тенант каже да је прихватила да оде у хотелску собу, "јер Волтон није желео да га кошаркаши Голден Стејта виде у њеном друштву".

Њихов сусрет датира још из априла 2016, мало пре него што ће Волтон бити именован за тренера Лејкерса.

"Лук Волтон ме је унајмио како бих га одбранио од ових неоснованих оптужби. Особа која га тужи је опортуниста, не жртва, а њене тврдње немају кредибилитет. Намеравамо то и да докажемо у судници", рекао је тренеров адвокат, Марк Бот.

Лејкерси су се, после ове вести, кратко обратили јавности тврдњом да "нису били информисани о овим оптужбама" у време када су преговарали са Волтоном и да "не желе даље да коментаришу", јер је он сада под уговором са другим тимом.

Тај други тим су Кингси, чији се генерални менаџер Владе Дивац брзо договорио са Волтоном око услова сарадње и отказом Јергеру отворио место за младог тренера, који је стасавао уз трофејног Стива Кера, али који је потом пролазио кроз тешке тренутке на клупи Лејкерса.

"Упознати смо са текстовима (о оптужници, прим. аут) и прикупљамо додатне информације. До даљег нећемо коментарисати овај случај", било је све што су Кингси, као организација, саопштили јавности после ове приличне непријатности за све у организацији из престонице Калифорније.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар