Томић: Бирао сам Филипа, као и све... И знао сам!

Изгледало је као да имамо десет играча на терену! Тренер Црвене звезде, Милан Томић, није крио одушевљење након велике и убедјливе победе коју је његов тим остварио над екипом Будућности.  Тренер црвено-белих Милан Томић емотивно говорио после утакмице у Пиониру. "Ја сам одабрао овај тим", рекао је.

Кошарка 23.04.2019 | 10:00
Томић: Бирао сам Филипа, као и све... И знао сам!
Милан Томић је у дебитантској сезони као "самостални" тренер освојио АБА лигу.

Вратио је Црвену звезду мтс на "јадрански трон" славивши у финалу плеј-офа против Будућности са три "домаће победе", и то невероватно убедљиве, а након утакмице у изјави за ТВ Арена Спорт покушао је да сабере утиске из ове дугачке сезоне...

Могла је Звезда и раније да "овери" тријумф да је победила у једном од два меча у Подгорици, али је можда "слађе" освојити пехар пред својим навијачима.

"Сигурно да је слађе! Одиграли смо феноменалну утакмицу, зашто нисмо тамо победили, то ћемо у јулу да причамо. Хвала нашој публици која није била само шести играч, то је изгледало као да смо имали десет играча на терену. Хвала на подршци током целе сезоне, надамо се да ће тако бити у КЛС", рекао је Милан Томић репортеру Арене после меча.

Колико вам значи ова победа и титула?

"Значи ми много!", направио је дубоки уздах Томић пре одговора.

"Нама су се повредила два врло битна играча, од плакања и кукања нико није добио у животу, нисам се жалио да ли фале Стратос Перпероглу и Џо Регленд. Наравно да недостају, али имамо тим од 15 играча и то је тим".

Тренер Црвене звезде мтс рекао је и да је ред да заједно са играчима и стручним штабом прослави овај трофеј, пошто је било и те како тешко доћи до њега.

Коментаришући утакмицу на конференцији за новинаре, Томић је рекао...

"Што се тиче утакмице, мислим да смо у све четири четвртине одиграли боље, као што показује статистика и да смо заслужено освојили титулу, јер мислим да смо били најбољи целе сезоне. Честитам клубу, играчима, Небојши Човићу на феноменалној сарадњи. Имамо нашу лигу, да се оствари још један циљ. Циљ је био да се освоји АБА лига, освојили смо Суперкуп, па желимо да освојимо и нашу лигу".

Упитан за играче који су "искочили" у плеј-офу, Томић је најдуже говорио о Филипу Човићу.

"Кад сам правио тим на лето, ја сам одабрао Филипа да игра у Звезди. Самим тим што сам га одабрао знао сам колико може. Није то било неочекивано, већ очекивано. Ниједан играч у Звезди кога сам одабрао није играч који не може да помогне. Овај тим има добру хемију и свако може да помогне".

"Фалили су нам и Регленд и Стратос. Регленд је изгурао шест месеци, играо феноменално, као и Стратос, али ни у једном тренутку нисам рекао да ми фали Регленд или Стратос и да смо због тога можда изгубили. Не тражим оправдање, кад изгубим правим анализу целе утакмице, својих грешака... Тако да увек идем унапред и никад се не враћам назад. Нисмо имали та два играча, сигурно су помогли сви остали. Као и Симанић, који је одиграо феноменално данас, као и Цирбес који се вратио, а сећате се у децембру и јануару шта се ту дешавало. Тренер увек мора да верује, да бодри играче, да покуша да им помогне тада када се осећају најлошије. То је тренерски посао. Одиграли су супер, освојили су титулу, идемо даље".

О инциденту пре утакмице"Не знам шта да вам кажем за то. Био сам у свлачионици, једино што могу да вам кажем је да је Звезда узела АБА лигу и свака част за КК Црвена звезда. Свака част и публици на подршци свих 40 минута", изјавио је Томић.
На констатацију новинара да делује нерасположено, Томић је рекао да се на тај начин бори са емоцијама.

"Увек покушавам да спустим лопту. Само ја знам како се осећам. Сигурно да сам пресрећан што смо освојили, али нисам од људи и од тренера који ће сада да причају све и свашта. Треба анализирати ово, чека нас озбиљан посао...".

Звездин тренер најавио је да ће играчи добити "један дан одмора" и потврдно је одговорио на питање да ли је Реглендова повреда ујединила екипу.

"Кад једног таквог играча немаш... Сви су дошли ближи једни другоме и сви су били свесни да морају да помогну екипи. Слажем се са вама...", додао је Томић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар